Protestele de la Mechel Campia Turzii continua: Muncitorii au blocat drumul E60

Luni, 18 Martie 2013, ora 11:55
1232 citiri
Protestele de la Mechel Campia Turzii continua: Muncitorii au blocat drumul E60
Foto: Romania Libera

Aproximativ 150 de muncitorii disponibilizati de Combinatul Mechel din Campia Turzii protesteaza, luni, pentru a 14-a zi, in fata intreprinderii si au ales pentru actiunea lor sa traverseze, fara intrerupere, drumul E60, care trece prin fata intreprinderii, blocand astfel circulatia autovehiculelor.

Protestatarii spun ca vor proceda in acest fel pana cand directorul combinatului va veni sa le explice de ce fostilor angajati nu le-au intrat pe carduri banii reprezentand un salariu si jumatate, din cele trei pe care Mechel le datoreaza inca din data de 4 februarie, cand 720 de muncitori au fost concediati colectiv.

"Nu este ilegal ce facem. Protestam astfel pana ni se achita toate datoriile de catre Mechel. Am primit autorizatie de la Primarie sa protestam si in saptamana 18-22 martie. Noi facem totul legal, in timp ce patronatul rus al Mechel lucreaza cu noi ilegal. Ne vom duce sa protestam si in fata Ambasadei Federatiei Ruse, la Bucuresti, impreuna cu ceilalti muncitori din combinatele Mechel din Romania", a explicat, pentru jurnalisti, unul dintre protestatari.

Vineri, 15 martie, noii actionari rusi ai intreprinderii au anuntat, in fata protestatarilor, ca in contul bancar al unitatii metalurgice din Campia Turzii urmeaza sa intre, in aceeasi zi, banii pentru plata primei jumatati din salariile compensatorii.

Directorul combinatului le-a spus muncitorilor ca platile se vor face imediat dupa primirea banilor. La randul sau, presedintele sindicatului "Industria Sarmei" de la Mechel, inginerul Ioan Pascu, a declarat ca stie ca plata a jumatate din salariile compensatorii se va face in cursul saptamanii 18-22 martie.

Din partea Prefecturii Cluj a venit, vineri, la intalnirea cu protestatarii consilierul Silvia Fabian, care a precizat ca institutia pe care o reprezinta a primit din partea noului actionar Invest Nikarom o adresa prin care se confirma inceperea platilor catre muncitori din banii incasati pentru certificatele de emisii si din vanzarea de fier vechi. REMAT a inceput sa preia, din 15 martie, fier vechi de la Mechel Campia Turzii, iar banii virati de REMAT vor intra in contul Mechel in 20 martie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#proteste muncitori Mechel, #Mechel blocaj drum E60, #concedieri Mechel , #Campia Turzii