Italienii, interesati de achizitia combinatului Mechel

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 12:30
2232 citiri
Italienii, interesati de achizitia combinatului Mechel

O firma din Italia este interesata de achizitia combinatului Mechel, sustine ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, dar fara sa precizeze numele companiei.

"Grupul Mechel vrea sa vanda cele cinci combinate din Romania cu 150 de milioane de dolari. Vanzarea care se va face va duce la continuarea activitatii, ei nu doresc sa inchida cele cinci combinate din Romania. Din datele pe care le am, deja exista o intentie de cumparare din partea unei firme din Italia care ar vrea sa cumpere Grupul Mechel din Romania, dar sunt discutii preliminare, transmite Mediafax.

Liviu Pop a declarat ca din vanzarea celor cinci combinate din Romania se doreste obtinerea a 150 de milioane de dolari, transmite Mediafax.

https://business24.ro/mechel/stiri-mechel/mechel-uzinele-din-romania-continua-in-regim-normal-disponibilizatii-primesc-bani-1519440

Ministrul delegat pentru Dialog Social a mai precizat ca o prima intalnire intre Grupul Mechel Romania si firma din Italia va avea loc in cursul saptamanii viitoare.

Niciun utilaj nu pleaca la fier vechi

In ceea ce priveste combinatul Mechel Campia Turzii, Pop a spus ca acesta va intra in conservare si nu se va taia niciun utilaj pentru a-l duce la fier vechi.

"Rusii doresc conservarea tuturor activelor de acolo, in asa fel incat in momentul in care se face vanzarea viitorul proprietar sa decida daca vrea sa continue activitatea cu utilajele de acolo sau nu", a afirmat ministrul delegat pentru Dialog Social.

Grupul metalurgic rus Mechel a scos la vanzare numeroase active, inclusiv uzinele detinute in Romania, si doreste sa obtina potrivit Kommersant.ru 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel.

Grupul Mechel vrea 46 de milioane pentru Mechel Targoviste

Grupul vrea 46 milioane dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

Mechel a scos la vanzare numeroase active pentru a-si reduce datoriile si a finanta un proiect minier, printre acestea numarandu-se companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordoneaza activitatile grupului in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Mechel firma Italia, #achizitie Mechel, #investitor Mechel , #stiri Mechel