Mechel isi refinanteaza datorii de 1,28 miliarde de dolari

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 10:40
1393 citiri
Mechel isi refinanteaza datorii de 1,28 miliarde de dolari
Sursa foto: Bloomberg

Puternic indatorata companie rusa Mechel a anuntat semnarea unui acord de 40 miliarde de ruble (1,28 miliarde de dolari) cu banca VTB din Rusia, pentru refinantarea imprumuturilor scadente in acest an si obtinerea unei perioade mai mari pentru vanzarea de active.

"Asigurarea unui nou acord de creditare cu VTB Bank va permite companiei sa refinanteze o mare parte din imprumuturile sale scadente in 2013, ceea ce va imbunatati semnificativ structura datoriei grupului in urmatoarele 12 luni", a declarat directorul financiar al Mechel, Stanislav Ploschenko, potrivit Reuters.

Compania trebuie sa reduca investitiile si sa vanda active pentru a-si achita datoriile facuta pentru extinderea Mechel inainte de criza financiara din 2008, care a provocat scaderea pretului otelului si carbunelui.

Compania chineza Baoshan Iron and Steel (Baosteel) negociaza achizitionarea unei participatii de 25% din divizia miniera a companiei ruse, pentru aproximativ 1,25 miliarde de dolari, a anuntat presa rusa.

Un purtator de cuvant al Mechel a anuntat ca firma negociaza cu cativa potentiali investitori vanzarea unei participatii dar a refuzat sa comenteze informatiile privind discutiile cu producatorul chinez de otel Baosteel.

Luna trecuta, agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a coborat ratingul corporativ atribuit grupului siderurgic rus Mechel pana la 'B3' de la 'B2', perspectiva asociata fiind si ea revizuita la negativa de la stabila.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#datorii Mechel, #refinantare Mechel VTB Bank, #vanzari Mechel, #investitii Mechel , #stiri Mechel