Dacia Logan s-ar putea scumpi, in conditiile in care euro a coborat sub 3,40 de lei

Vineri, 22 Decembrie 2006, ora 08:34
840 citiri

Compania Dacia ar putea decide majorarea preturilor in euro la care sunt comercializate versiunile popularului autoturism Dacia Logan, in conditiile in care cursul de schimb pentru euro a coborat sub nivelul de 3,40 de lei.

O depreciere a euro ar perturba planurile financiare ale constructorului autohton de autovehicule, o mare parte din achizitii efectuandu-se in lei, cu influenta semnificativa asupra costurilor. Joi, cursul pentru euro comunicat de Banca Nationala a Romaniei /BNR/ a coborat pentru prima oara in acest an sub nivelul de 3,40 lei, situandu-se la 3,3801 lei.

Oficialii Dacia au urmarit cu atentie evolutia monedei nationale in acest an, dupa deprecierea accentuata a euro in 2005. In luna martie, cand euro parea sa urmeze tendinta de depreciere din prima parte a anului 2005, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, afirma ca stabilizarea monedei unice europene in jurul nivelului de 3,50 lei ar fi convenabila pentru Dacia, care in acest caz nu va opera ajustari de pret. La randul sau, directorul general al companiei Dacia, Francois Fourmont, avertiza ca in conditiile in care deprecierea euro va continua, Dacia va trebui sa recalculeze preturile.

Reprezentantii conducerii companiei nu au putut fi contactati joi pentru a face precizari despre o eventuala majorare a preturilor, insa este putin probabil ca o astfel de decizie sa fie luata pana la finele acestui an, avand in vedere timpul scurt ramas si faptul ca urmeaza perioada sarbatorilor de iarna.

Dacia Logan este cel mai vandut autoturism pe piata romaneasca. In 2005, Dacia a trecut pe profit - 57 milioane de euro, dupa cinci ani in care pierderile cumulate au ajuns la 363 milioane euro.

In prezent, preturile pentru gama Logan incep de la 6.400 de euro pentru versiunea 1,4 MPI Ambiance. Versiunea de varf este Prestige - la 9.900 de euro, insa cea mai scumpa ajunge versiunea Diesel 1,5 dCi Ambition, la 10.000 de euro.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...