MedLife, cifra de afaceri de 39 mil euro in 2010

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 11:32
1763 citiri
MedLife, cifra de afaceri de 39 mil euro in 2010

MedLife, unul din pricipalii operatori de servicii medicale private din Romania, a revizuit in crestere cifrele pentru 2010, de la 38 milioane euro, valoare anticipata a cifrei de afaceri in decursul anului, la o cifra agregata de 39 milioane de euro si un profit operational de 7,5 milioane euro.

Potrivit unui comunicat transmis joi de companie, veniturile se vor majora cu peste 30% fata de rezultatele raportate in 2009, in timp ce piata serviciilor medicale private din Romania va creste cu pana la 15% in 2010.

Totodata, reprezentantii MedLife sustin ca cifra de afaceri a companiei ar putea depasi valoarea de 40 de milioane euro daca pana la sfarsitul anului se concretizeaza una dintre cele trei achizitii din afara Bucurestiului, aflate in proces de negociere.

In 2010, MedLife a continuat, dar a si demarat lucrarile pentru mai multe unitati medicale noi, avand in acest moment in gestiune spatii destinate unitatilor medicale cu o suprafata totala de peste 25.000 mp.

Dintre proiectele noi se remarca spitalul din cladirea Telegraf din Bucuresti, primul spital ce va include o sectie de urgenta si care va avea o suprafata de 10.000 mp, spitalul de pediatrie din zona Baneasa, care va avea o suprafata de peste 5.200 mp, spitalul si clinicile din Obor si Titan, care vor avea o suprafata de peste 3.800 mp si spitalul din Brasov, care, alaturi de ambulatoriu, va totaliza 6.000 mp.

Anul viitor, compania intentioneaza sa isi creasca cifra de afaceri cu un minim de 40%.

"In 2011 vom da in exploatare alte trei spitale, vom deschide cel putin patru ambulatorii si vom extinde lantul nostru de farmacii la 10 de unitati.

In prezent, avem deja in derulare un program de investitii de 20 milioane de euro, dar pentru ca dorim sa initiem si alte proiecte de amploare, vom suplimenta programul investitional cu alte 25 milioane de euro, urmand ca pentru intervalul 2011-2013, cifra totala de investitii sa depaseasca valoarea de 45 milioane euro", a precizat presedintele CA MedLife, Mihail Marcu.

In ceea ce priveste piata serviciilor medicale private, reprezentantii companiei sunt de parere ca in perioada imediat urmatoare vom asista la o dinamizare a industriei, aceasta tendinta fiind sustinuta de doi factori importanti, respectiv introducerea coplatii si reducerea cu 50% a bugetului de stat alocat sanatatii.

"Drept urmare, valoarea pietei ar putea ajunge la jumatate de miliard de euro anul viitor", cred reprezentantii MedLife.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#afaceri, #medlife, #milioane, #euro , #Achizitii