Zombie atrag miliarde de dolari

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 14:20
1867 citiri
Zombie atrag miliarde de dolari
SURSA: imdb.com

Sa faci mortii sa mearga pe strada in noptile cu luna plina este o idee cat se poate de profitabila. Analistii estimeaza o industrie de peste cinci miliarde de dolari.

Banii ies din filme, jocuri video, reviste, romane sau costume de Halloween. Pentru ca filme de groaza si costume se fabrica pe toate drumurile valoarea reala a industriei este greu stabilit, dar estimarile se ridica la ordinul miliardelor de dolari, informeaza 247/Wall St.

Analistii au estimat o suma de 5,74 miliarde de dolari din mai multe zone ale industriei:

Filme: 2,5 miliarde de dolari

Filmele cu zombie iau amploare in industria cinematografica. Tonul a fost dat de clasicul lui James Romero, "Noaptea mortilor vii", lansat in 1968, dar care nu aduce o contributie semnificativa la aceasta suma. In ultimii 10 ani, un miliard de dolari a fost adus de doar doua blockbustere: "Resident Evil", cu Mila Jocovich si "Legenda vie" (I Am Legend) cu Will Smith. Fiecare a incasat peste 600 de milioane de dolari.

La acestea se mai adauga titluri ca "Dimineata mortii"(Dawn of the Dead) sau "28 de zile mai tarziu"(28 Days Later). Daca includem nesfarsitele vanzari de DVD-uri, suma poate ajunge la trei miliarde de dolari.

Mai mult decat atat, in 2012 vor aparea multe titluri cu zombie, ce se anunta de pe acum adevarate fabrici de bani: o eventuala continuare la "Legenda Vie", un nou "Priatii din Caraibe", care de aceasta data va include si zombie, "Insula zombie" sau "World war Z" cu Brad Pitt.

Jocuri video: 2,5 miliarde de dolari

Jocurile video cu monstrii fac din ce in ce mai multi bani. Printre cele mai celebre titluri se numara "Resident Evil", "Doom", "Dead Rising", "House of the Dead", "Call of Duty" si noul val de jocuri pentru tableta ca "Plants vs. Zombies". "Resident Evil" s-a vandut in peste 46 de milioane de bucati, iar "Doom" a vandut opt milioane. Analistii estimeaza ca industria jocurilor video este mai banoasa decat cinematografia.

Reviste cu benzi desenate si televiziune: 50 de milioane de dolari

"The Walking Dead"(Mortii care merg) este un titlu de referinta in domeniul revistelor cu benzi desenate. Numarul 90 s-a vandut in 30 000 de exemplare si a produs 10 milioane de dolari. La acest titlu se adauga revistele produse de compania Marvel, filmele de televiziune care strang milioane de telespectatori sau cartile.

Costumele de Halloween: 500 de milioane de dolari (in 4 ani)

Costumatiile Zombie ocupa locuri importante in topul look-ului de Halloween. In fiecare an, mortii vii merg la petreceri nestingheriti alaturi de Dracula, Frankenstein, Vrajitoare si alte personaje din povestile de groaza. Cele 500 de milioane de dolari au fost contorizate dupa cifrele raportante de magazine. Luand in calcul vanzatorii neautorizati sau costumele hand made, industria urca la o suma mult mai mare.

Carti: 100 de milioane de dolari

Cea mai vanduta carte este "Worl War Z" de Max Brooks care povesteste o apocalipsa zombie si pe baza careia se va turna filmul omonim, cu Brad Pitt in rolul principal. Dupa lansare, cartea s-a vadut intr-un milion de exemplare. Nici romanele clasice nu au scapat de atingerea zombie: Seth-Grahame Smith a modificat celebrul "Mandrie si prejudecata" de Jane Austen in "Mandrie si prejudecata si zombie".

Alte sume importante sunt aduse de evenimente (10 milioane), obiecte vestimentare si cadouri (50 de milioane), site-uri (10 milioane), muzica (10 milioane), arta (10 milioane).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#industrie filme groaza, #incasari industrie zombie , #Audiovizual