Crestere de 5,2% a rezervelor valutare

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 13:39
1390 citiri
Crestere de 5,2% a rezervelor valutare

Rezervele valutare ale romaniei au crescut cu 5,2% in iunie fata de luna precedenta, pana la 34,4 miliarde euro, conform NewsIn.

In iunie, intrarile au insumat 2,460 miliarde euro, reprezentand "alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv emisiunea de euroobligatiuni a Ministerului Finantelor Publice de 1,496 miliarde euro), modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele", se arata in comunicat.

Totodata, iesirile din luna iunie au fost de 765 milioane euro, reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele".

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,471 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 iunie 2011 au fost de 37,873 miliarde euro, fata de 36,262 miliarde euro la 31 mai 2011.

Platile scadente in luna iulie 2011 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 2,649 miliarde euro.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#rezerva valuta, #rezerva aur, #valuta , #Emisiuni