MFP vrea sa atraga 400 milioane euro de pe piata interna, pe 28 iulie

Luni, 19 Iulie 2010, ora 19:00
1105 citiri
MFP vrea sa atraga 400 milioane euro de pe piata interna, pe 28 iulie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va lansa, pe 28 iulie 2010, pe piata interna de capital, prin licitatie, o emisiune de titluri de stat denominata in euro cu o maturitate de un an, cu un volum indicativ de 400 milioane euro, avand o dobanda de 5% pe an, a anuntat, luni, ministerul, informeaza NewsIn.

"Sumele atrase in urma licitatiei vor fi folosite in conformitate cu O.U.G. 64/2007 pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice scadente", se mai arata in comunicat.

Pe 14 august 2009, Finantele au plasat, prin subscriptie publica, obligatiuni de stat cu dobanda denominate in euro, cu maturitate la 4 ani, de 447 milioane euro, cu 49% peste nivelul anuntat initial, rata dobanzii fiind de 5,25% pe an.

Valoarea anuntata a licitatiei de titluri de stat in valuta, care s-a adresat numai pietei interne, era de 300 milioane euro, MFP luand in schimb din piata toata suma ofertata de cele 11 banci.

Totodata, in martie 2010, Romania a atras de pe piata externa 1 miliard euro, prin obligatiuni cu maturitate la cinci ani, la o rata a cuponului de 5%.

Randamentul pentru acestea a fost de 2,68 puncte procentuale peste mid-swap.

Pretul a fost de 99,25% din valoarea nominala, iar randamentul de 5,18%.

Pe piata interna, Finantele si-au propus sa emita in trimestrul III titluri de stat cu o valoare totala estimativa cuprinsa intre 13 si 15 miliarde lei.

MFP anuntase anterior ca vrea sa atraga din piata locala intre 11 si 13 miliarde lei, in al doilea trimestru al acestui an, dar nu a reusit sa scoata decat 8,06 miliarde lei, din cauza nivelului ridicat al randamentelor cerute de banci, in conditiiile in care, in primul trimestru, MFP a atras de pe piata locala 12,71 miliarde lei, peste nivelul de 10-12 miliarde lei estimat initial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#finante licitatie suma emisiune titluri , #Emisiuni