News Corp. si NBC planuiesc realizarea unui rival YouTube

Vineri, 23 Martie 2007, ora 11:33
1234 citiri

News Corp. si NBC Universal au declarat joi ca vor lansa un site video gratuit in vara aceasta, care va gazdui filme si show-uri de televizuine, venind astfel cu o provocare pentru cunoscutul YouTube, realizat de Google, informeaza Reuters.

Decizia nu face decat sa sublinieze teama din randul companiilor media alimentata de ascensiunea continua a YouTube pe piata online. Acestea se tem sa nu piarda noua generatie de public care alege mai degraba computerul decat televizorul pentru a viziona un program favorit.

Cele doua companii au mai inrolat in acest proiect trei dintre cei mai mari rivali ai Google - Yahoo, Microsoft si Time Warner. Discutiile sunt in curs de derulare cu celelalte companii de Internet, au declarat reperezentantii NBC.

Programul va include populare emisiuni TV precum "Saturday Night Live" difuzat de catre NBC si "The Simpsons" de pe News Corp., dar si filme cum ar fi "The Devil Wears Prada" si "Borat", apartinand 20th Century Fox.

"Acesta este un joc de schimb pentru internetul video. Vom avea astfel contact cu intreg publicul de pe internet din Statele Unite.", a declarat Peter Chernin, reprezentantul News Corp.

Piata video pe interent este cheia viitorului media si va fi suficient de vasta incat sa produca competitie, apreciaza analistii.Dar o zona in care YouTube este clar superior e reprezentata de downlod-area videoclipurile facute acasa- o functie care a facut site-ul extrem de popular in randul publicului tanar mai ales.

"Companiile se asteapta ca acest site sa fie cea mai mare destinatie web video si planuiesc sa realizeze un continut exclusiv site-urilor asociate cu News Corp. si NBC", sustine Chernin.

NBC si News Corp. s-au gandit sa atraga si alte companii media in parteneriatul lor, inclusiv Viacom si CBS Corp.,potrivit specialistilor in domeniu. Atat reprezentantii Viacomcat, cat si cei CBS, s-au declarat dispusi sa negocieze o posibila colaborare in acest domeniu, pe care il considera unul de maxima importanta pentru viitorul media.

Bloombiz

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...