Presedintele si-ar dori un ministru de Finante ca Decebal Traian Remes

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 00:33
1459 citiri
Presedintele si-ar dori un ministru de Finante ca Decebal Traian Remes

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca si-ar dori ca Gheorghe Ialomitianu, care vine din economia reala, sa fie un ministru de Finante cum a fost Decebal Traian Remes care, desi a fost criticabil si a luat ciubuc, era un ministru practic, aplicat spre a rezolva problemele, potrivit Newsin. 

"Acum avem sansa, eu sper ca desemnarea pe care a facut-o PDL si am consfintit-o eu prin decret cu noul ministru al Finantelor (Gheorghe Ialomitianu-n.r.), care vine exact din zona de control, din ANAF, va fi de bun augur, adica se va iesi din zona teoretica a finantelor in care de obicei se spune: Nu am bani, deci nu am solutii.

Sper ca acest om sa imprime bune practici celor care fac controlul, sper", a declarat miercuri seara, la postul public de televiziune, presedintele Traian Basescu.

Cu riscul de a fi criticat, Basescu a afirmat ca si-ar dori ca Gheorghe Ialomitianu sa fie un ministru de Finante cum a fost liberalul Decenal Traian Remes, care a indeplinit aceasta functie in perioada 1998-2000.

"O sa spun un lucru care probabil ma va face criticabil. Pentru ca vine din aceeasi zona cu Remes, deci din economia reala, mi-as dori sa fie un minstru de Finante cum a fost Remes. Nu sa ia ciubuc, dar sa fie un ministru de Finante cum a fost Remes: practic, aplicat spre rezolvarea lucrurilor", a spus Traian Basescu.

Seful statului a insistat ca nu vorbeste despre incidentul filmat care il are ca protagonist pe fostul ministru al Finantelor, in conditiile in care moderatoarea emisiunii a tinut sa aminteasca de filmuletul difuzat de presa in care Remes ar fi suprins in timp de ia mita.

"Nu pun partea nefericita a incidentului, eu cred ca a fost un incident de parcurs la Remes atunci, dar asta e", a spus Basescu.

"Dam deoparte incidentul. Mi-as dori sa fie un ministru eficient- nu stiu si nu discut, asta este problema lui, stiu ca TVR a transmis acel filmulet- dar eu am fost coleg in Guvern cu Remes si nu l-am auzit pe omul asta odata spunand ca nu sunt bani. Hai sa cautam solutii, spunea", a precizat seful statului.

El a aratat ca in perioada in care el era ministrul la Transporturi, Remes a fost cel care a gasit bani pentru reabilitarea drumurilor nationale.

"V-as ruga sa va aduceti aminte ca in 1996-2000 oricate proiecte am facut eu ramaneau pe hartie, dar contrar la cea ce s-ar intampla azi cu abordarile Ministerului Finantelor, in acea perioada s-a reabilitat cea mai mare lungime de drumuri nationale si la Remes ma duceam: Gaseste-mi bani. Si gasea, si fara scandaluri la licitatii", a explicat Basescu. El a subliniat ca desi Remes este criticabil, a fost un ministru eficient, venit din economia reala, iar noul ministru Ialomitianu ar trebui sa fie la fel de eficient din punct de vedere al gasirii solutiilor de finantare. 

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#basescu, #remes, #ialomitianu, #ministru finante , #Emisiuni