Tariceanu: FONDURILE EUROPENE penalizeaza mandatul lui Boc

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 22:54
1378 citiri
Tariceanu: FONDURILE EUROPENE penalizeaza mandatul lui Boc

Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca fondurile europene reprezinta o penalizare pentru mandatul actualului prim-ministru, Emil Boc, in timpul caruia s-au absorbit foarte putine astfel de fonduri. 

"Se incheie mandatul domnului Emil Boc, cu o etapa penalizatoare. Singurele fonduri pe care nu platim nimic si ne sunt oferite gratuit de Comisia Europena, pot fi utilizate pentru proiecte majore, dar Romania nu se atinge de ele", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la o emisiune Antena 3.

Intrebat de prezentatorul emisiunii ce parere are despre faptul ca statiunea Slanic Prahova a fost "ocolita" de investitii europene, Tariceanu sustine ca autoritatile ar fi trebuit sa remedieze situatia.

"Ministerul se scuza. Nu e  treaba autoritatilor locale, noi nu avem nicio responasabilitate. E pacat ca o investitie care nu atinge parametrii ganditi, dintr-o serie de elemente tehnice, nu se mai face. Cred ca, in primul rand, autoritatile ar fi trebuit sa remedieze situatia, nu sa isi exprime neputiinta", a spus fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, in cadrul unei emisiuni la Antena 3.

In ceea ce priveste comasarea alegerilor, Tariceanu sustine ca "demersul PD, al premierului, este unul evident".

"Ei (membrii PD, nota red.) cred ca in acest fel (prin comasarea alegerilor, nota red.) ar putea sa obtina un avantaj electoral, pentru ca se bizuie pe sprijinul primarilor, la viitoarele alegerile.

Alegerile locale si parlamentare au teme diferite. Ei spera ca la parlamentare sa poata sa puna un capac pe bilantul politic si sa il acopere cu temele din campanie", mai spune fostul premier.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste problema subventiilor la caldura, Tariceanu este de parere ca guvernul are mai multe solutii.

"Guvernul ar avea la dispozitie multiple solutii, in ceea ce priveste subventiile; cheltuielile cu intretinerea nu reprezinta o problema pentru guvern. Puteau sa fie facut investitii in modernizare CET-urilor", a declarat Tariceanu, la postul de televiziune amintit.

El a exemplificat prin investita de la Bacau, unde primarul a modernizat CET-ul.

Cu toate acestea, Tariceanu considera ca "subventionarea nu este o solutie pe termen lung".

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#tariceanu, #fonduri europene, #emil boc fonduri europene , #Emisiuni