Caroli si Campofrio si-au unit operatiunile

Vineri, 05 Martie 2010, ora 10:53
1476 citiri
Caroli si Campofrio si-au unit operatiunile

Caroli Foods Group si Campofrio Food Group au incheiat un acord de fuziune a operatiunilor, in forma unui joint venture, prin care se va crea cea mai mare companie de mezeluri din Romania, cu o cifra de afaceri cumulata de 120 milioane euro si o cota de 16% din piata de profil.

"Caroli Foods Group si Campofrio Food Group au anuntat astazi semnarea acordurilor de fuziune a operatiunilor celor doua companii, in forma unui joint venture, in Romania si teritorii invecinate care includ Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ucraina si Turcia. (...) Acordul dintre Caroli Foods Group si Campofrio Food Group urmareste dezvoltarea eficienta a noii companii, prin utilizarea avantajelor competitive si a resurselor celor doua afaceri, precum si crearea de valoare adaugata", se arata intr-un comunicat comun al celor doua companii, precizeaza Mediafax.

Joint-venture-ul va opera sub denumirea de Caroli Foods Group, iar actiunile noii companii vor fi detinute in proportie de 51% de catre Caroli Foods Group si de 49% de catre Campofrio Food Group, care a achizitionat un pachet de actiuni in numerar.

Potrivit sursei citate, Romania va ramane principala piata de desfacere, dar noul joint-venture intentioneaza sa isi dezvolte prezenta si in zona Europei de Sud-Est.

"Acest joint venture va crea cea mai mare companie de pe piata produselor din carne procesata din Romania, cu o cota de piata cumulata de peste 16% si o cifra de afaceri care depaseste 120 milioane de euro", se mai arata in comunicat.

Noul grup va avea un consiliu director format din 5 membri, reprezentanti ai Caroli Foods si Campofrio, care va fi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, in prezent director general al Caroli Foods, va deveni CEO al noului joint venture.

Tranzactia este supusa aprobarii de catre Consiliul Concurentei si altor proceduri care constituie o practica uzuala pentru acest tip de tranzactii.

Potrivit datelor companiei, Caroli Foods ocupa locul al doilea pe piata de mezeluri din Romania.

Pe parcursul celor 12 ani de activitate, Caroli Foods a investit peste 35 de milioane de euro in doua fabrici la Pitesti si are 1.300 de angajati.

Grupul Caroli Foods este format din companiile Caroli Prod 2000 SRL, Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL si Maestro Industries SRL. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Caroli Foods Group este controlata de firma Kenes, inregistrata in Olanda, care detine 99,43% din capital.

Grupul spaniol Campofrio este prezent in Romania din 1998 si detine pe plan local o singura capacitate de productie, la Tulcea.

Printre principalii competitori de pe piata interna a mezelurilor ai Caroli Foods se numara Cris Tim, Aldis, Angst si H&E Reinert. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#campofrio, #caroli, #joint, #mezeluri, #operatiuni, #venture , #Fuziuni