Kraft Foods nu renunta la Cadbury

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 15:43
1528 citiri
Kraft Foods nu renunta la Cadbury

Kraft Foods Inc., a doua companie alimentara din lume, a anuntat ca va incerca in continuare sa preia Cadbury Plc, dupa ce producatorul britanic de dulciuri a refuzat o oferta de 10,2 miliarde lire (16,7 miliarde dolari), potrivit Bloomberg, citat de NewsIn.

Fuziunea ar duce la formarea unui gigant alimentar la nivel mondial. Oferta de 300 pence in numerar si 0,2589 actiuni noi Kraft Foods pentru o actiune Cadbury evalua producatorul britanic de dulciuri la 745 pence/actiune, cu 31 pence peste cotatia inregistrata la inchiderea sedintei din 4 septembrie. Cadbury a precizat ca oferta "subevalueaza semnificativ" compania.

Dupa anunt, actiunile Cadbury s-au apreciat cu aproape 40%, valoarea lor ajungand la cea din oferta. Analistii sustin ca propunerea inaintata de Kraft ar putea duce la oferte din partea companiilor concurente Nestle SA si Hershey Co.

Kraft a precizat ca anuntul a avut ca scop incurajarea si continuarea dialogului cu grupul Cadbury, dupa respingerea ofertei.

"Este clar o atitudine ostila", a declarat Andy Smith, analist in cadrul Icap Plc. Afacerea este "o potrivire geografica aproape perfecta. Este putin probabil ca grupul Kraft sa renunte pur si simplu". Smith considera ca grupul ar putea fi nevoit sa majoreze componenta de numerar din cadrul ofertei, pentru a obtine acordul Cadbury.

Actiunile Cadbury s-au apreciat cu 214,5 pence, sau 38%, la 782,5 pence, recuperand declinul din acest an. Actiunile Kraft s-au depreciat cu circa 2%, la echivalentul a 27,54 dolari, pe piata germana, inregistrand un avans de aproximativ 3% in acest an. Pietele americane sunt inchise luni pentru o sarbatoare legala.

Grupul Kraft este "foarte slab" in Marea Britanie si puternic in piete precum Brazilia si Scandinavia, unde Cadbury nu este un jucator important, a spus Smith. Karft nu are, de asemenea, expertiza in sectorul gumei de mestecat, pe care Smith l-a numit "cel mai atractiv sector al pietei".

Kraft a precizat ca grupul rezultat in urma fuziunii ar fi avut venituri de circa 50 miliarde dolari si ar fi putut realiza anual economii operationale de 625 milioane dolari, la un cost de 1,2 miliarde dolari in urmatorii trei ani.

"Pretul este competitiv, insa cred ca vor trebui sa majoreze oferta", a declarat Martin Deboo, analist in cadrul Investec Securities.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#kraft, #foods, #cadbury, #dulciuri , #Fuziuni