Jurnalistii sint liberi, adevarul mai asteapta

Luni, 23 Mai 2005, ora 00:00
943 citiri

Asumindu-si joi la televiziunea publica A"si esecul, si succesulA", presedintele Basescu a fost cel care, aseara, in direct, si-a asumat succesul eliberarii celor trei ziaristi. Cei patru ostatici A"au fost predati sub autoritatea Ambasadei romane si autoritatile romane au preluat in custodie cetatenii romani si le garanteaza securitatea pina la momentul revenirii in taraA", a anuntat Basescu. Cei patru sint asteptati astazi la Bucuresti, cu o aeronava militara a MApN, la o ora pe care presedintele nu a dorit sa o faca publica.

Dincolo de anuntul eliberarii, Basescu a lansat citeva mesaje extrem de importante in A"cazulA" luarii de ostatici romani la Bagdad, cum l-a numit el. Din mesajul voalat al presedintelui Basescu a mai facut parte si anuntul ca un procuror si doi ofiteri romani din Ministerul de Interne sint prezenti la Bagdad pentru a lua propriile declaratii persoanelor arestate in Irak in dosarul rapirii, care sa poata fi folosite in Romania de Parchetul General. A"Operatiunea din punctul de vedere al serviciilor noastre nu este incheiata, este incheiata doar din punctul de vedere al eliberarii. Cazul nu este incheiat.

Atunci cind vom incheia cazul, voi face o conferinta de presa in care voi face publice informatiile care pot fi facute publice. In doua saptamini voi fi in masura sa va prezint exact tot fluxul luarii de ostatici. Poate o sa va spun lucruri care nu convinA", a anticipat presedintele. El a insistat sa accentueze dificultatea cazului, afirmind si ca A"dosarul recuperarii este un dosar extrem de complicat, un dosar care probabil a fost de natura sa solicite la maximum capacitatea statului roman de a-si pune proteja propriii cetateniA".

Presedintele a remarcat meritele autoritatilor romane si a adresat multumiri institutiilor care au colaborat si familiilor celor rapiti. A"A fost o operatiune executata 100% de serviciile de informatii ale Romaniei, cu o excelenta colaborare intre SRI, SIE si Directia de Informatii a Armatei. Multumesc grupului antitero dislocat la Bagdad si militarilor de la Talil dislocati in ultimele zile in vederea pregatirii preluarii ostaticilor romaniA". Multumirile au vizat si Ambasada americana din Irak, si media din Romania care au sprijinit eforturile autoritatilor. A"Statul roman a tratat acest caz cu responsabilitate pentru interesul national, pentru fiecare cetatean al Romaniei. Statul roman nu si-a negociat politica externa prezenta si viitoare, nici nu a platit nici o rascumparare, ar fi insemnat ca fiecare cetatean roman ar fi fost periclitat oriunde pe globA", a mai explicat Basescu.

Cotidianul

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...