Videanu: "Masurile anticriza PSD sunt penibile"

Duminica, 16 August 2009, ora 23:19
1416 citiri
Videanu: "Masurile anticriza PSD sunt penibile"

Adriean Videanu, prim-vicepresedinte PDL si ministru al Economiei, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, dupa ce a prezentat masurile anticriza propuse de PDL, ca cele propuse, anterior, de PSD, sunt "penibile", social-democratii prezentandu-le public din ratiuni "politicianiste".

Intrebat cum comenteaza faptul ca PDL a criticat PSD atunci cand a propus un pachet de masuri anticriza, iar acum PDL face acelasi lucru, Videanu a raspuns: "Da. Pentru ca noi intai am stat de vorba cu ei (cu PSD, n.r.) si pe urma am iesit public. Ei, din ratiuni politicianiste - si chiar am libertatea sa spun acest lucru, ca le-am spus in sedinta de coalitie.

Le-am spus - «Nu iesiti cu cele 24 de masuri, ca multe dintre ele sunt penibile, care incalcau directive ale Uniunii Europene. Haideti, OK, apreciem initiativa, dar haideti sa facem o discutie interna in cadrul coalitiei si pe urma sa iesim», ceea ce eu am respectat".

Videanu a precizat ca PDL are libertatea de a prezenta propriile masuri, pentru ca, in prealabil, s-a consultat cu PSD in privinta acestora. "Ne-am dus in coalitie, am discutat aceste masuri. Acestea au fost propunerile PDL. Unele au fost comune, nu le-am prezentat azi (duminica, n.r.), am prezentat numai propuenrile PDL.

Avem libertatea sa facem acest lucru, pentru ca intai ne-am consultat cu cei de la PSD", a adaugat Videanu. El a subliniat ca niciuna dintre masurile propuse de PDL nu este contestata de catre PSD.

Intrebat daca nu considera ca ii jigneste pe cei de la PSD apreciind ca masurile lor sunt "penibile", Videanu a raspuns: "Nu. Le-am spus-o atunci, cu ce sa-i jignesc? Luati Directiva 112 din 2006, legat de colectarea TVA.

Colectarea TVA la facturare se practica la nivelul UE pentru o categorie limitata de societati, dar care nu au TVA deductibil. (...) Va rog sa uitati cuvantul «penibil». L-am spus atunci si de aia l-am reiterat". Videanu a spus ca masurile propuse de PDL au fost discutate cu colegii de la PSD si sunt asumate si de acestia, urmand sa se stabileasca detaliile.

Solicitat sa enumere cinci dintre masurile anticriza agreate si de PSD si de PDL, Videanu a precizat, pentru "satisfactia" jurnalistilor, ca acestea se refera la promovarea de proiecte pentru indeplinirea criteriilor de la Lisabona pentru promovarea cercetarii si inovarii, extinderea programului "Rabla" pentru tractoare, majorarea capitalului social al fondului de garantare a creditului rural, imbunatatirea Legii investitiilor si introducerea standaredelor de cost.

"O parte dintre masurile propuse de PSD au fost insusite si de noi. Dansii le-au prezentat public, dar am tinut sa va prezentam si noi masurile propuse de noi. Probabil maine (luni, n.r.) in coalitie se va lua o decizie", a spus Videanu

. Intrebat daca social-democratii si democrat-liberalii sunt buni colegi in coalitie, Videanu a precizat: "Din punct de vedere al actului de guvernare, lucrurile, in principiu, sunt in regula. Faptul ca unii politicieni sunt si in opozitie si la guvernare, fiind perioada de campanie electorala, analizati dumneavoastra".

Adriean Videanu, prim-vicepresedinte PDL si ministru al Economiei, a prezentat duminica, intr-o conferinta de presa, masurile anticriza propuse de partidul sau si a afirmat ca au fost gasite 37 de masuri care vor fi discutate luni in coalitie. Videanu a spus ca masurile anticriza vizeaza cresterea economica, majorarea veniturilor bugetare, rationalizarea cheltuielilor bugetare si cresterea lichiditatii monetare in sistemul bancar. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#anticriza, #masuri, #psd, #videanu , #Jurnalisti