Yahoo si Reuters primesc imagini de la jurnalistii amatori

Miercuri, 06 Decembrie 2006, ora 11:56
933 citiri

Yahoo incurajaza jurnalistii amatori si pune la dispozitia acestora un sistem numit sugestiv "You Witness" (Tu esti martor) prin intermediul caruia, persoanele care sunt martore la evenimente spectaculoase, pot trimite imagini ce vor fi vazute de intreaga lume. De distributia acestora se ocupa Reuters, una dintre cele mai mari agentii de stiri la nivel mondial.Yahoo isi largeste sectiune de stiri a portalului prin introducerea serviciului "You Witness". Astfel, isi invita utilizatorii sa capteze imaginile inedite de la evenimentele la care iau parte si sa le trimita pentru a putea fi vazute de cat mai multi oameni. De selectarea, editarea si distribuirea imaginilor catre alte mijloace de informare in masa se va ocupa agentia de stiri Reuters. Utilizatorii vor fi platiti pentru fotografiile care le sunt publicate.

"Deja exista multe materiale jurnalistice amatoare, create de utilizatorii nostri", a declarat Scott Moore, seful departamentului de stiri al Yahoo Media Group. Necesitatea unui sistem mai eficient de colectare si distribuie a acestor materiale a si dus la aparitia "You Witness".

Reprezentantii companiei au anuntat ca deja iau in considerare extinderea acestui serviciu si la alte sectiuni, cum ar fi cele de sport sau divertisment.

Idea nu este tocmai noua, site-ul CNN-ului difuzand demult materiale trimise de utilizatori. Insa acesta este primul serviciu cu un sistem de retributie bine pus la punct. Fiind siguri de succesul demersului journalistic, reprezentantii Yahoo se gandesc sa inceapa si colectarea de texte.

Incepand de marti, oricine poate contribui la baza de date You Witness printr-un link din pagina de stiri a Yahoo (http://news.yahoo.com) sau prin intermediul paginii web a Reuters, http://www.reuters.com/youwitness.

Reuter ii plateste de mai multa vreme pe jurnalistii amatori care reusesc sa capteze si sa le trimita imagini interesante. De pilda, in anul 2000, o imagine cu avionul Concorde in flacari, facuta cu cateva secunde inainte ca acesta sa se prabuseasca in Paris, a facut inconjurul lumii.

Bloombiz

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...