Declaratia 112 va fi depusa doar online, de la 1 iulie

Luni, 20 Iunie 2011, ora 15:49
1771 citiri
Declaratia 112 va fi depusa doar online, de la 1 iulie

Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (formularul 112) va fi depusa, incepand cu 1 iulie, numai in format electronic pe portalul e-Romania, nemaifiind acceptat formatul hartie, a anuntat luni ANAF, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr.1397/2010, contribuabilii persoane fizice si juridice care au calitatea de angajator sau entitati asimilate angajatorului, incepand cu data de 1 iulie 2011, vor completa si depune formularul 112 - "Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate", numai prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania, nemaifiind acceptat formatul hartie", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Pentru depunerea declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta, angajatorii trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica sau sa imputerniceasca persoane care detin acest certificat.

Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se completeaza sau se valideaza cu ajutorul programelor de asistenta puse la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale sau descarcate de pe site-ul ANAF.

Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a formularului 112 constituie contraventie si se sanctioneaza potrivit prevederilor art. 219 din Codul de procedura fiscala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
#anaf, #declaratia pentru contributiile sociale, #declaratie, #declaratie online, #impozitul pe venit, #online , #Online