Scaderi ale editiilor online

Luni, 18 Decembrie 2006, ora 14:56
989 citiri

In saptamana 11 - 17 decembrie 2006, NET Index a fost 3037, inregistrand o scadere cu 3,5% fata de saptamana trecuta, cand atinsese valoarea 3147. Tendinta descrescatoare masurata de NET Index se repercurteaza si asupra principalelor editii online ale publicatiilor: sapte din cele zece editii prezente in Top inregistrand usoare scaderi, informeaza un comunicat din partea trafic.ro.

Adevarul, Cotidianul si Atac sunt editiile online care cunosc mici cresteri ale numarului de vizitatori, insa, cu toate acestea isi pastreaza acelasi loc in Top 10 ca si saptamana trecuta.

Singurele schimbari de locuri fata de saptamana trecuta sunt date de Evenimentul zilei si Libertatea care urca o pozitie (ajungand pe locul 2, respectiv 3), profitand de saptamana mai saraca in vizitatori a editiei online a Pro Sport (locul 4 in aceasta Topul acestei saptamani, fata de locul 2 saptamana trecuta).

NET Index, primul instrument destinat analizei evolutiei Internetului din Romania, evidentiaza tendinta generala a evolutiei traficului pe Internetul romanesc si se calculeaza pe baza numarului de afisari ale site-urilor contorizate de Trafic.ro.

Indicele este de tip Laspeyres si se calculeaza saptamanal (in ultima zi a saptamanii), metoda de calculare fiind similara cu cea a indicilor bursieri. In calcularea indicelui au fost luati in considerare si factorii perturbatori care ar putea afecta valoarea acestuia.

In viitorul apropiat NET Index va fi personalizat, permitandu-se astfel compararea trendului global versus trendul propriului site sau a tendintei categoriei cu tendinta site-ului propriu.

Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, in Romania, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de marea majoritate a site-urilor din Romania, care din luna mai 2006 este certificat de TRUSTe, autoritatea internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin internet.

Bloombiz

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...