The New York Times limiteaza continutul online gratuit accesat de pe mobil

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 13:05
1447 citiri
The New York Times limiteaza continutul online gratuit accesat de pe mobil

Publicatia americana The New York Times limiteaza si mai mult accesul la continutul sau online neplatit, doar 3 articole pe zi putand fi citite gratuit de cei care le acceseaza de pe dispozitive mobile, informeaza huffingtonpost.com.

The New York Times a anuntat, joi, ca planuieste sa limiteze accesul la continutul sau gratuit disponibil prin intermediul dispozitivelor mobile, prin implementarea unui "mobil metru", respectiv un sistem de cuantificare a materialelor.

Noul sistem va produce efecte incepand din 27 iunie si va fi aplicat dispozitivelor mobile care folosesc mai multe sisteme de operare, intre care si iOS si Android.

"Lansarea mobil metrului le va permite utilizatorilor sa aleaga ce articole doresc sa acceseze din zeci de sectiuni si le va oferi oportunitatea sa descopere continut pe care nu s-ar fi asteptat sa il gaseasca", a declarat Denise Warren, vicepresedinte executiv al The New York Times Digital Products and Services Group.

Restrictiile vor fi aplicate tuturor utilizatorilor care nu sunt abonati ai The New York Times. Acestia vor avea acces la doar trei materiale pe zi din toate sectiunile site-ului publicatiei, inclusiv blogurile. Continutul video va putea fi accesat in continuare gratuit in cadrul acestei aplicatii.

In schimb, abonatii vor putea sa acceseze de pe dispozitivele mobile tot continutul The New York Times, fara restrictii.

Pe de alta parte, cititorii site-ului NYTimes.com au acces gratuit la 10 articole pe luna.

Veniturile The New York Times s-au ridicat, in 2011, la 2,3 miliarde de dolari

Publicatia americana The New York Times a anuntat, in luna martie, ca vrea sa isi relanseze site-ul nytimes.com si a dezvaluit, atunci, un prototip al noii sale pagini de internet, pe care l-a supus dezbaterii publice. Compania a anuntat atunci ca site-ul The New York Times urmeaza sa fie relansat in acest an, potrivit relatarilor AFP de la momentul respectiv.

Prin aceasta initiativa, cotidianul The York Times a demonstrat ca face eforturi sa se adapteze la nevoile create de consumul presei pe internet, in defavoarea lecturarii publicatiilor tiparite.

In ianuarie, presa americana a scris ca Donald Trump vrea sa cumpere The New York Times, in acest sens avand loc mai multe intalniri in care magnatul american ar fi negociat preluarea publicatiei de la familia Sulzberger.

The New York Times (NYT) este un cotidian american, infiintat la New York in 1851, an de cand publicatia a aparut fara intrerupere.

Grupul de presa Times Co. a anuntat, in ianuarie 2010, ca va introduce la inceputul anului 2011 o taxa pentru cei care doresc sa acceseze continuturile publicate pe nytimes.com.

Publicatia New York Times a introdus, pe 29 martie 2011, plata pentru continutul online pentru cititorii din intreaga lume, dupa ce a testat formula in Canada incepand cu 17 martie 2011.

In martie 2012, The New York Times Company a decis sa limiteze accesul gratuit la 10 articole pe luna de pe NYTimes.com, dupa ce, timp de un an, userii site-ului publicatiei au avut acces la un numar de 20 de articole gratuite pe luna.

The New York Times Company este o companie internationala de media, care in 2011 a inregistrat venituri de 2,3 miliarde de dolari. Compania detine, printre altele, titulurile The New York Times, the International Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#continut New York Times, #acces platit New York Times, #articole gratuite New York Times , #Online