Top 5: cele mai profitabile industrii

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 15:08
3617 citiri
Top 5: cele mai profitabile industrii

Vrei sa-ti deschizi o afacere in 2011, dar nu stii in ce domeniu? Inc.com iti prezinta sase industrii care, potrivit expertilor, vor avea cel mai mare potential de crestere in anul ce tocmai a inceput.

Agentiile specializate in colectarea si recuperarea datoriilor

In ultima perioada, tot mai multi clienti cu restante la banci au primit telefoane de la recuperatorii de credite, pentru a li se aduce aminte ca trebuie sa isi achite datoriile.

Dat fiind faptul ca restantele la credite au urcat in noiembrie cu 4,5%, si in 2011 recuperatorii de creante vor trebui sa preseze debitorii sa-si plateasca imprumuturile contractate la banci.

Asadar afacerile firmelor specializate in colectarea si recuperarea datoriilor vor creste destul de mult in acest an si asta datorita institutiilor care apeleaza din ce in ce mai des la serviciile acestor firme.

E-commerce si licitatiile online


Potrivit specialistilor, piata comertului online va continua sa creasca in 2011.


Datorita usurintei cu care este creat un site, micii furnizorii incep sa patrunda pe piata.

Retailerii online au apelat la anumite strategii de marketing, printre care reducerile, publicitatea sau crearea unor site-uri cu un design cat mai atragator pentru a face clientii sa cumpere de pe internet.

Cele mai cautate produse sunt articolele de imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, electronice, articole sportive, jucarii, mobilier, care deseori sunt vandute prin intermediul site-urilor de tipul eBay.

Consultantii de mediu

Datorita confuziei generate de inasprirea regulilor legate de mediul inconjurator, acesti consultanti ar trebui sa fie la mare cautare in acest an.

Companii din domenii precum constructiile si managementul deseurilor apeleaza la astfel de consultanti pentru a se ocupa de anumite probleme legate de mediu, in timp ce altele pur si simplu le angajeaza pentru a-si imbunatati imaginea.

Tinand cont de faptul ca piata constructiilor de case se asteapta sa creasca in 2011, un numar tot mai mare de proprietari vor apela la astfel de servicii.

Agentiile de publicitate


Agentiile de publicitate online vor castiga din ce in ce mai multe pitch-uri, in 2011.

Companiile care se vor dovedi in stare sa evolueze pe piata de publicitate mobila vor fi marile castigatoare.

Training si consultanta in cariera

Situatia de pe piata muncii nu este una tocmai favorabila
, tocmai de aceea persoanele care vor concura pentru ocuparea unui loc de munca vor trebui
sa dovedeasca ca detin anumite competente profesionale.

Programele de instruire profesionala vor pune accent pe incadrarea somerilor si pe crearea de noi locuri de munca.

In ultimii ani, s-a pus accentul pe dobandirea de noi competente, care sa-i ajute pe oamenii fie sa-si gaseasca un loc de munca fie sa le imbunatateasca performantele in afaceri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#comert online, #industrii, #publicitate, #recuperatori credite, #training , #Online