Consiliul Concurentei ancheteaza un posibil complot pe piata de publicitate

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 16:20
1981 citiri
Consiliul Concurentei ancheteaza un posibil complot pe piata de publicitate

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie pe piata media, suspectand o posibila intelegere a multinationalelor, care s-ar fi inteles sa imparta conturile clientilor si sa excluda firmele locale mici.

Sesizarea a fost depusa in urma cu trei saptamani de un jucator de pe aceasta piata, iar in cursul saptamanii trecute, Consiliul a efectuat controale inopinate in 13 locatii ale unor firme care activeaza pe aceasta piata, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, pentru Hotnews.ro. Durata medie a unei astfel de investigatii este de doi ani.

Se pare ca subiectul investigatiei ar fi Clubul de Media, format din 10 agentii de media Brand (Programming Network, Initiative Media, MEC Romania, MediaCom, Mindshare, Optimedia, Starcom MediaVest Group, United Media, Universal McCann, Zenith Romania).

Consiliul Concurentei isi propune, printre altele, sa dezvolte un Ghid de reguli de organizare a unei licitatii, cu criterii de selectie a castigatorilor.

Legea Concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurentei.

Companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#investigatie piata media, #ancheta piata de publicitate, #Consiliul Concurentei Clubul de media , #Piata media