Managerii trusturilor media din SUA, mai bine platiti decat directorii din IT si financiar

Marti, 07 Mai 2013, ora 13:39
1299 citiri
Managerii trusturilor media din SUA, mai bine platiti decat directorii din IT si financiar
Leslie Moonves, directorul CBS, este cel mai bine platit manager dn media SUA. Sursa foto: LA Times

Sapte din 20 cel mai bine platiti CEO din Statele Unite ale Americii lucreaza in cadrul unui grup de presa, potrivit unui studiu realizat pentru New York Times de cabinetul Equilar, in baza remuneratiilor pentru 2012 ce au fost facute publice la finalul lui martie.

Equilar a calculat ca, cu aproximativ 30 de milioane de dolari, remuneratia medie a celor mai bine 10 platiti manageri din domeniul media o depaseste cu 6 pana la 14 milioane de dolari pe cea a gigantilor din domeniile tehnologic, financiar sau alte domenii, transmite France Presse.

Niciun grup media nu figureaza insa printre cele 20 cele mai importante entitati inregistrate pe bursele americane. Leslie Moonves, directorul general de la CBS, se afla in fruntea listei cu 60,3 milioane de dolari castigati anul trecut.

Printre grupurile cotate la bursa americane care si-au publicat cifrele de afaceri la sfarsitul lui martie, numai patronul grupului informatic Oracle, Larry Ellison, s-a descurcat mai bine, cu un salariu de 96,2 milioane de dolari. Totusi, compania de jocuri video Activision Blizzard a dezvaluit ulterior o remuneratie superioara pentru propriul sau patron Robert Kotick (64,9 milioane de dolari), potrivit New York Times.

Conform Equilar, al doilea cel mai bine platit patron din presa americana este David Zaslav de la Discovery Communications (cu 49,9 milioane de dolari), urmat de Robert Iger de la Disney (37,1 milioane dolari), Philippe Dauman de la Viacom (33,4 milioane dolari), Jeffrey Bewkes de la Time Warner (25,7 milioane dolari), Brian Roberts de la Comcast (25,1 milioane dolari) si in fine Robert Murdoch, conducatorul imperiului News Corp (22,4 milioane dolari).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#manageri bine platiti, #salarii directori media, #top salarii CEO SUA, #salarii manageri presa SUA , #Piata media