Al Jazeera se extinde in audiovizualul romanesc. Pe ce platforme va fi difuzata

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 13:41
1452 citiri
Al Jazeera se extinde in audiovizualul romanesc. Pe ce platforme va fi difuzata

Versiunea in limba engleza a televiziunii Al Jazeera isi dezvolta prezenta pe piata audiovizualului din Romania, fiind retransmisa si pe platforma de satelit Focus Sat, operata de compania UPC Romania, potrivit unei notificari transmise Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Televiziunea Al Jazeera a inceput sa fie retransmisa si pe teritoriul Romaniei in anul 2012, fiind, la momentul respectiv, disponibila doar in reteaua IPTV (Internet Protocol Television) a Ines Group.

Acum, televiziunea Al Jazeera isi extinde prezenta in audiovizualul romanesc, fiind retransmisa si in retelele platformei Focus Sat, potrivit unei notificari remise CNA de Focus Sat, care a fost analizata in sedinta de miercuri a Consiliului.

Reprezentantii CNA au spus ca este vorba despre serviciul in limba engleza al Al Jazeera. Acestia au precizat ca, in Romania, televiziunea Al Jazeera emite pe o frecventa licentiata de Ofcom, autoritatea de reglementare din Marea Britanie.

Pe de alta parte, si televiziunile muzicale TV Planeta si Planeta HD au notificat CNA ca vor fi receptionate pe teritoriul Romaniei. Potrivit reprezentantilor CNA, aceste doua televiziuni sunt licentiate in Bulgaria. CNA nu a fost informat daca aceste televiziuni sunt difuzate in prezent in grilele vreunui operator de cablu din Romania.

Potrivit Deciziei CNA numarul 1999 din 2005, serviciile de programe difuzate de catre radiodifuzori aflati sub jurisdictia unui stat membru al Uniunii Europene pot fi retransmise in Romania fara o autorizare prealabila. Reprezentantii radiodifuzorilor ale caror servicii de programe se retransmit in Romania trebuie sa puna la dispozitia Consiliului National al Audiovizualului copii legalizate, in limba originala si in traducere, ale documentelor care atesta jurisdictia si autorizarea serviciului de programe.

Al Jazeera este o retea de televiziune detinuta de Qatar Media Corporation, cu sediul central in Doha, Qatar. Reteaua a fost lansata pe 1 noiembrie 1996, initial ca o televiziune in limba araba, care difuza stiri si informatii.

Ulterior, reteaua Al Jazeera s-a dezvoltat si a lansat versiuni in mai multe limbi. In 2006, a fost lansata versiunea in limba engleza a televiziunii Al Jazeera, initial denumita Al Jazeera International.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#Al Jazeera Romania, #transmisie UPC Al Jazeera, #Al Jazeera Focus Sat , #Posturi TV