Al-Jazeera se extinde in SUA, prin achizitia unui post TV al lui Al Gore

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 09:32
1397 citiri
Al-Jazeera se extinde in SUA, prin achizitia unui post TV al lui Al Gore

Postul de televiziune din Qatar Al-Jazeera a confirmat miercuri ca a cumparat televiziunea americana Current TV, cofondata in 2005 de fostul vicepresedinte al Statelor Unite Al Gore, si a anuntat lansarea unui nou canal in SUA.

"Al-Jazeera anunta (...) ca a cumparat Current TV in Statele Unite", a anuntat intr-un comunicat postul de televiziune, la scurt timp dupa ce acesta din urma a anuntat cumpararea, intr-un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook.

Current TV a adaugat ca are ca obiective sa "dea cuvantul celor care, in mod clasic, nu sunt auziti, sa spuna adevarul puterii, sa furnizeze puncte de vedere diferite si independente si sa povesteasca istorii pe care nimeni altcineva nu le povesteste", iar Al-Jazeera afirma in esenta ca impartaseste aceasta viziune.

Al-Jazeera anunta lansarea unui "nou post de stiri cu sediul in Statele Unite si care va furniza stiri interne si internationale pentru publicul american" si precizeaza ca acest nou serviciu va fi lansat in 2013 si va fi disponibil in reteaua Current.

"Noul canal va avea sediul la New York", adauga grupul media din Qatar, afirmand ca va deschide birouri suplimentare "in locuri-cheie" din tara pentru a-si completa reteaua de redactii existente (New York, Washington, Los Angeles, Miami si Chicago).

Aceasta expansiune, precizeaza comunicatul, ar urma sa dubleze numarul de angajati ai Al-Jazeera in Statele Unite, care va ajunge la peste 300 de persoane.

Un blog al New York Times a afirmat ca aceasta cumparare a Current TV va permite Al-Jazeera sa obtina un important canal de distributie in Statele Unite, unde nu este disponibila in prezent decat in cateva orase, intre care New York si Washington, si va face concurenta directa CNN (Time Warner) si altor posturi de stiri.

Current TV este accesibil in prezent pentru 60 de milioane dintre cele 100 de milioane de gospodarii care dispun de retea de cablu sau satelit.

Al-Jazeera isi justifica politica de extindere in Statele Unite prin faptul ca "aproape 40 la suta din audienta online a Al-Jazeera English (serviciul sau in limba engleza) provine din Statele Unite" si ca telespectatorii sai americani "au demonstrat clar ca apreciaza" informatia pe care o furnizeaza.

Pretul de cumparare a Current TV este confidential, dar site-ul revistei specializate Forbes vorbeste despre o tranzactie de 400 de milioane de dolari care i-ar putea aduce 100 de milioane de dolari lui Al Gore.

Current TV nu a oferit nicio informatie cu privire la evolutia programelor sale sau la viitorul conducerii sale actuale, asigurata de Gore, care este presedinte, si Joel Hyatt, celalalt fondator al sau si director general, dar Al-Jazeera a sugerat ca acestia vor continua sa joace un rol important.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Al Jazeera SUA, #Al Jazeera Al Gore, #extindere Al Jazeera SUA , #Posturi TV