CNA aproba scoaterea televiziunilor Discovery din reteaua RCS&RDS

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 16:50
1794 citiri
CNA aproba scoaterea televiziunilor Discovery din reteaua RCS&RDS

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, in sedinta de joi, oficial, scoaterea televiziunilor Discovery Networks din retelele de cablu, analogic si digital, ale RCS&RDS, la aproape doua luni de cand aceste posturi au fost scoase efectiv din grilele operatorului de cablu.

Decizia de scoatere a canalelor Discovery din grilele de cablu ale RCS&RDS a fost aprobata cu sapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lornad Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Viorel-Vasile Buda si Rasvan Popescu) si un vot "impotriva" (Valentin-Alexandru Jucan).

Valentin Jucan si-a justificat votul prin faptul ca situatia la care se face referire - ca un furnizor de cablu care a lansat propriile televiziuni de documentare, scotand ulterior din grila sa alte posturi TV cu acelasi profil - se datoreaza si faptului ca CNA a acordat licente audiovizuale respectivului operator de cablu. "CNA a facut greseala sa aprobe ca un cablist sa aiba propriul post de televiziune", a spus Valentin Jucan.

El a sustinut totodata necesitatea amanarii luarii unei decizii pana cand se vor pronunta celelalte doua institutii sesizate de CNA si de Discovery Networks - Consiliul Concurentei si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

De cealalta parte, Lucian Mihai, reprezentantul RCS&RDS la sedinta CNA, a spus ca abonatii care doresc sa renunte la contractul cu furnizorul de cablu, dupa scoaterea canalelor Discovery, pot face oricand acest lucru, fara achitarea vreunei penalitati.

"Intrucat in mare parte este vina noastra, putem sa mai astepta (cu luarea unei decizii in acest caz, n.r.)", a sugerat Valentin Jucan.

"Rolul nostru nu este sa asteptam, ci sa aparam intersul public", a spus, in schimb, Laura Georgescu, presedintele CNA. Ea a supus imediat la vot scoaterea din grilele de cablu ale RCS&RDS a televiziunilor Discovery, care a fost aprobata cu majoritatea voturilor membrilor CNA.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Discovery decizie CNA, #RDS decizie CNA, #discovery rds , #Posturi TV