Sindicalistul Liviu Luca, audiat si in dosarul Realitatea Media

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:36
1572 citiri
Sindicalistul Liviu Luca, audiat si in dosarul Realitatea Media
Liviu Luca, luat de mascati pentru audieri. Sursa foto: Evz.ro

Sindicalistul Liviu Luca este audiat vineri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul Realitatea Media, dupa ce a fost citat cu mandat de aducere la sediul DNA, potrivit unor surse judiciare.

Liviu Luca este judecat in alte doua dosare: cel privind administrarea patrimoniului CNSLR-Fratia, precum si dosarul privind devalizarea Petromservice.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala, pe 17 octombrie, fata de trei societati comerciale in dosarul privind activitatile infractionale desfasurate in cadrul procedurii de insolventa a SC "Realitatea Media" SA.

Potrivit unui comunicat al DNA din 17 octombrie, a fost pusa sub invinuire SC "Realitatea Media" SA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut.

De asemenea, s-a inceput urmarirea penala si fata de SC "Strategies-Research-Investments" SRL, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice potrivit carora in favoarea acestei firme au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul actionarilor.

"Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde s-au formulat cereri de inregistrare a mentiunilor privind schimbarea actionariatului, in scopul prejudicierii creditorilor SC 'Realitatea Media' SA", sustin procurorii.

O alta firma pusa sub acuzate este Rovigo SPRL, pentru bancruta frauduloasa, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru instrainarea marcilor Realitatea Media.

DNA precizeaza ca invinuirile au fost aduse la cunostinta reprezentantilor legali ai celor trei societati.

In acest dosar au fost puse sub invinuire 12 persoane, printre care omul de afaceri Maricel Pacuraru, asociat al lui Cozmin Gusa si Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg.

Ei sunt acuzati ca au derulat actiuni infractionale pentru influentarea deciziilor in procedura insolventei, in mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, in scopul influentarii deciziilor referitoare la SC "Realitatea Media" SA si preluarii controlului asupra acestei.

De asemenea, sunt urmariti penal Daniela Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vilsan, Tamara Batrinache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe, Carmen Stancescu, acuzati ca s-au implicat in fapte care se circumscriu infractiunilor de spalarea banilor, complicitate la inselaciune, bancruta frauduloasa, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicitatii, a participatiei improprii sau a tentativei, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#DNA Liviu Luca, #audieri Realitatea Media, #dosar DNA Realitatea Media , #Posturi TV