TVR ar putea transmite postul Euronews in limba romana

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 15:10
2018 citiri
TVR ar putea transmite postul Euronews in limba romana

Postul Euronews ar putea fi transmis in premiera in tara noastra in limba romana, dupa ce Televiziunea Romana a anuntat ca va incheia un parteneriat cu televiziunea paneuropeana de stiri Euronews.

Presedintele-director general (PDG) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Claudiu Saftoiu, a anuntat c au loc discutii pentru lansarea canalului paneuropean Euronews in limba romana, prin preluarea acestuia pe frecventa TVR Info.

Lansarea Euronews in limba romana va fi realizata dupa finalizarea procesului de restructurare de personal si reorganizare a actovitatii in TVR, estimata sa se incheie la sfarsitul lunii noiembrie.

Potrivit sursei citate, "parteneriatul media presupune partajarea frecventei TVR Info cu continutul jurnalistic Euronews, alaturi de productia de emisiuni informative asigurate de Departamentul de Stiri al Televiziunii Romane, lucru care nu va necesita angajari suplimentare de jurnalisti".

Potrivit comunicatului, Societatea Romana de Televiziune este membru actionar Euronews din 18 octombrie 2004.

Societatea Romana de Televiziune este in prezent in plin proces de restructurare. Consiliul de Administratie (CA) al SRTv a aprobat, in 28 septembrie, noua schema organizationala a Televiziunii Romane, care prevede desfiintarea a 872 de posturi, in institutie urmand sa ramana in urma concedierilor colective 2.395 de angajati.

Totodata, CA al TVR a adoptat pe 29 august 2012, Programul de redresare economica a televiziunii publice.

TVR are o pierdere cumulata de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesara pentru a plati aceasta datorie este estimata la 7,5 ani, dupa cum a declarat Claudiu Saftoiu.

Claudiu Saftoiu: Pierderile TVR impun reorganizarea

Pe 10 august, CA al TVR a adoptat raportul grupului de lucru care sta la baza Programului de redresare economica a Televiziunii Romane, care a prevazut ca TVR Info si TVR Cultural trebuie sa isi inceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluata de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural) si de TVR 3.

TVR Info si-a suspendat emisia pe 15 august, la ora 23.59, in timp ce TVR Cultural si-a suspendat emisia pe 15 septembrie, de la ora 23.59.

In baza Programului de redresare economica a SRTv, Guvernul a aprobat in 1 septembrie Memorandumul privind reesalonarea obligatiilor fiscale acumulate de TVR, in cuantum de peste 65 milioane de euro, pe o perioada de 7,5 ani.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Euronews limba romana, #TVR transmitere Euronews, #TVR posturi de stiri, #Euronews Romania, #reorganizare TVR, #concedieri TVR , #Posturi TV