Vanghelie, cel mai recent nume pe lista audierilor DNA in dosarul Realitatea

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 15:52
7198 citiri
Vanghelie, cel mai recent nume pe lista audierilor DNA in dosarul Realitatea

Primarul Sectorului 5, Marian Vangelie, s-a prezentat vineri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), el declarand ca a fost citat ca martor in dosarul privind Realitatea Media.

Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a spus, la intrarea in sediul DNA, ca a fost chemat sa dea declaratii in calitate de martor. El a precizat ca va afla mai multe informatii despre citarea sa la DNA dupa ce va discuta cu procurorii.

Si Adriean Videanu a fost audiat vineri la DNA, in calitate de martor, in dosarul privind vanzarea de actiuni ale societatii Realitatea Media.

Declaratiile lui Videanu

Intrebat ce le-a spus anchetatorilor, Videanu a aratat ca nu poate sa spuna ce a discutat cu anchetatorii, dar a precizat ca a participat "la niste emisiuni la Realitatea, in direct". "Au fost multe emisiuni si a fost singura mea relatie cu Realitatea", a adaugat Videanu.

El a precizat ca singurul mod in care ar colabora pe linie de afaceri cu Realitatea Media ar fi doar daca societatea s-ar arata interesata de achizitia de marmura.

Intrebat in ce relatie este cu fratii Schwartzenberg si cu Maricel Pacuraru, Videanu a spus ca pe Maricel Pacuraru si Fabian Schwartzenberg nu ii cunoaste. Videanu a adaugat ca il cunoaste pe Elan Schwartzenberg si este "intr-o relatie normala, obisnuita" cu acesta.

Intrebat daca a finantat Realitatea Media, Videanu a exclamat: "Niciodata, niciodata nu am finantat niciun trust de media din Romania!". Acesta a precizat ca pe vremea cand era primar al Capitalei "a taiat toate publicitatile".

Invinuitii in dosarul Realitatea Media

In 25 octombrie, DNA a anuntat ca deputatul PSD Marius Manolache, cumnata lui Elan Schwartzenberg, Oana Mihaela, omul de afaceri Liviu Luca si administratorul special al Realitatea Media Florin Bercea, alaturi de alte societati comerciale, au fost pusi sub invinuire in dosarul preluarii actiunilor televiziunii.

Marius Manolache este deputat PSD si este acuzat in acest dosar ca in calitate de avocat angajat de administratorul societatii Strategies Research Investments ar fi semnat un contract de vanzare-cumparare actiuni, ce contine mentiuni nereale cu privire la data incheierii si care ulterior a fost utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobandire de catre aceasta societate a actiunilor Realitatea Media.

Oana Mihaela Schwartzenberg (Moldovan) este cumnata lui Elan Schwartzenberg si este acuzata de anchetatorii DNA de complicitate la bancruta frauduloasa si tentativa la inselaciune, deoarece exista indicii ca, in calitate de avocat, a contribuit la vanzarea marcilor SC Realitatea Media SA in frauda creditorilor.

Omul de afaceri Liviu Luca a fost pus sub invinuire in acest caz pentru delapidare, spalare de bani, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Florin Bercea, administratorul special al societatii Realitatea Media, este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. In cazul acestuia anchetatorii arata ca exista indicii ca, in calitate de administrator special, a solicitat inregistrarea mentiunilor privind schimbarea actionariatului Realitatea Media utilizand extrase ale registrului actionarilor falsificate.

Alaturi de acestia, au fost puse sub invinuire mai multe persoane juridice respectiv societatea Geoasset, acuzata de spalarea banilor si complicitate la delapidare, deoarece in cauza exista indicii ca prin intermediul unui contract de asociere in participatiune a fost insusita suma de 20 milioane lei in interesul unor persoane fizice precum Maricel Pacuraru si Liviu Luca, precum si al unor persoane juridice.

DBV Media House si Grup Financiar IFN sunt acuzat de complicitate la delapidare, deoarece exista indicii ca acestea ar fi fost utilizate pentru a furniza sume de bani destinate societatii Realitatea Media.

GMG Media Box este acuzata in acest caz de bancruta frauduloasa, deoarece ar fi fost folosita in scopul preluarii controlului asupra procedurii insolventei in care se afla Realitea Media.

In acelasi dosar au fost puse sub invinuire firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments - detinuta de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru - si Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, anunta in 17 octombrie DNA.

In acelasi dosar sunt urmariti penal Maricel Pacuraru, Mirel Mircea Amaritei si Sorin Ionut Barbu, fiind acuzati ca, in cadrul procedurii insolventei Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea.

Alte noua persoane - Fabian Schwartzenberg, Daniela Madi Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vilsan, Tamara Batrinache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe si Carmen Stancescu - sunt urmarite penal pentru infractiuni ce au avut ca scop influentarea deciziilor privind SC Realitatea Media SA si preluarea acesteia.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#audiere Vanghelie DNA, #Vanghelie dosar Realitatea Media, #dosar DNA Realitatea , #Posturi TV