Tara care propune eliminarea presei scrise, pentru a salva padurile

Marti, 20 August 2013, ora 16:51
1456 citiri
Tara care propune eliminarea presei scrise, pentru a salva padurile

Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a vorbit, luni, despre posibilitatea de a organiza un referendum pentru a elimina presa scrisa locala, raspunzand astfel unor critici ale organizatiilor ecologiste privind decizia sa de a autoriza exploatarea unor rezerve de petrol din tara sa.

"Astazi, marii 'ecologisti' sunt cotidienele preocupate doar de castiguri. Ei bine, daca este sa se organizeze referendum, propunem de asemenea ca ziarele sa adopte exclusiv varianta online, pentru a economisi hartia si a evita taierea fara limita a copacilor", a scris Rafael Correa pe contul sau de Twitter.

Correa, in conflict si presa si cu organizatiile ecologiste

Saptamana trecuta, Rafael Correa a anuntat ca a cerut Adunarii Nationale autorizatia de a exploata rezervele de petrol din Yasuni, o importanta rezervatie ecologica a Amazoniei, dupa ce incercarea sa de a obtine fonduri internationale pentru a evita extractia celor 920 de milioane de barili de petrol din zona - reprezentand 20% din rezervele Ecuadorului - s-a lovit de un refuz.

De atunci, organizatiile ecologiste contesta decizia si cer organizarea unui referendum in acest sens. Rafael Correa le-a acuzat deja, in alt mesaj postat pe Twitter, de tentativa de destabilizare a Guvernului si manipulare a populatiei.

Directorul Asociatiei companiilor de media din Ecuador, Diego Cornejo, a refuzat sa comenteze declaratia lui Correa privind eliminarea presei scrise, explicand ca asteapta sa vada daca este vorba de o propunere serioasa.

Socialistul Rafael Correa este de multi ani in conflict cu mediile private din tara sa, pe care le acuza ca sunt de partea opozitiei. In 2011, conducerea cotidianului El Universal a fost condamnata la trei ani de inchisoare si plata unei amenzi de 40 de milioane de dolari pentru injurii aduse sefului statului. Ulterior, conducerea publicatiei a fost gratiata de Rafael Correa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#declin presa scrisa, #eliminare presa scrisa, #presedinte Ecuador, #taiere paduri , #Presa scrisa