7,5 milioane euro intr-un nou centru de diagnostic si tratament CMU

Marti, 13 Mai 2008, ora 15:34
1194 citiri
7,5 milioane euro intr-un nou centru de diagnostic si tratament CMU

Centrul Medical Unirea (CMU) a inaugurat marti un nou centru de diagnostic si tratament, in zona Baneasa, investitia ridicandu-se la 7,5 milioane de euro, urmand ca in vara 2008 sa deschida si un spital de obstretica-ginecologie, a carui amenajare costa circa 5,5 milioane de euro."Investitia in Centrul de Diagnostic si Tratament se ridica la 7,5 milioane de euro, dintre care 2,7 milioane euro au fost investiti numai in aparatura. Anul 2008 va fi dificil pentru CMU, pentru ca vom avea numai investitii si cheltuieli, dar sper ca de anul viitor sa mergem fullspeed", a declarat marti presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Wargha Enayati, intr-o conferinta de presa.


Suprafata noului centru este de 2.200 mp si are 30 de cabinete. Centrul de Diagnostic si Tratament dispune de aparat RMN, mamograf, ecograf cu sonoelastografie. De asemenea, va fi posibila efectuarea unor examinari whole body si colonscopii virtuale, investigatii ORL si osteodensitometrie. Potrivit directorului de imagistica, Adina Chirita, noul centru se va axa pe patologia mamara, in special pe cancerul de san.


"Speram ca spitalul de obstretica-giecologie, aflat in apropierea noului centru, sa fie operational de la 1 august 2008. Acesta va avea 20 de rezerve, doua sali de operatie si o sala speciala pentru nasteri in apa. Valoarea investitiei, intre 5 si 5,5 milioane de euro, este mai mica decat cea a noului centru deoarece acolo numai aparatul RMN costa peste un milion de euro. Ca si in cazul Centrului de Diagnostic si Tratament, cladirea este inchiriata, iar investitia se refera la amenajare si aparatura. De asemenea, vom deschide, la 1 iulie, un centru de diagnostic si tratament la Ploiesti, investitia ridicandu-se la un milion de euro si cel putin o clinica in Bucuresti. Mai avem cel putin trei parteneriate pe care urmeaza sa le anuntam", a afirmat managerul de dezvoltare al companiei, Alexandru Popescu.


Potrivit acestuia, investitiile CMU din 2008 vor depasi 20 milioane de euro, politica de investitii datorandu-se si fondului de investitii 3i Plc, care a cumparat anul trecut 49% din actiunile Centrului Medical Unirea.


Centrul Medical Unirea a mai inaugurat, la inceputul lunii aprilie, prima clinica privata destinata in exclusivitate copiilor, CMU Kids, care acopera specialitati ca pediatrie, neurologie pediatrica, oftalmologie, ecografie, dermatologie, ORL, psihologie, cardiologie, boli infectioase, chirurgie, endocrinologie si nutritie.


Centrul Medical Unirea (CMU) a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de opt milioane de euro, depasind cu 10% estimarile corespunzatoare acestei perioade si, cu peste 40%, cifra de afaceri pe 2006, potrivit informatiilor furnizate de companie la inceputul lunii martie. Circa 80% din veniturile CMU in 2007 au provenit din servicii corporate, restul de 20% reprezentand contravaloarea serviciilor medicale prestate catre pacienti platitori.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...