Cosul de solidaritate a fost acceptat de FMI, BM si CE

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 16:33
1326 citiri
Cosul de solidaritate a fost acceptat de FMI, BM si CE

Reprezentantii institutiilor financiare internationale sunt de acord cu programul pentru pensionari "Cosul de solidaritate", potrivit declaratiilro presedintelui UNPR, Marian Sarbu. 

"Raspunsul a fost foarte clar: (…) Cu atentie insa pentru ca sa se evite, prin masurile de pregatire, posibile abuzuri, incercari de fraudare, etc", a spus Marian Sarbu despre pozitia FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene pe acest proiect pentru pensionari, potrivit NewsIn.

"Vom incuraja Guvernul si vom sustine Guvernul in continuare in acest proiect.

Sper ca in cele 3 saptamani cat au ramas pana la adoptarea HG sa se poata discuta toate elementele care sa evite cat mai mult posibil eventualele abuzuri in cadrul comisiei interministeriale, in asa fel incat in cursul acestei toamne programul sa intre in efectivitate.

UNPR crede si insista in legatura cu valoarea acestui program. Si, mai mult, vom contribui cu toata influenta politica pe care o avem ca in cadrul coalitiei toate masurile acestea premergatoare sa fie luate cu cat mai muta celeritate si cu intelepciune", a mai precizat Marian Sarbu, intr-o conferinta de presa, dupa intrevederea avuta cu reprezentantii FMI, BM si CE.

Pensionarii cu venituri reduse vor putea cumpara, prin intermediul programului "Cosul de solidaritate", produse alimentare de baza de la economate la preturi de producatori, in conformitate cu reglementarile care urmeaza sa fie stabilite de o comisie interministeriala, a decis Guvernul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#cos, # cos solidaritate, # cos pensionari, # fmi cos , #Presa