Cotidianul francez La Tribune isi cere insolventa

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 13:12
1336 citiri
Cotidianul francez La Tribune isi cere insolventa

Cotidianul economic francez La Tribune isi va cere insolventa pana la sfarsitul acestui an, fiind initiat si un plan de vanzare a publicatiei si de cautare a unui cumparator, potrivit unui anunt facut joi de conducerea ziarului.

Din cauza "scaderii bruste si rapide a lichiditatilor din cont", conducerea publicatiei a luat aceasta decizie "dureroasa, dar responsabila si rezonabila", aceasta fiind, totodata, "singura masura posibila pentru companie in prezent".

Cotidianul francez La Tribune este plasat sub protectie judiciara (procedura de salvgardare) pana la sfarsitul lunii decembrie.

"In ciuda excelentelor sale rezultate operationale, La Tribune se confrunta, de 36 de luni, cu doua crize majore si inedite, care nu au crutat niciun titlu de presa", a spus conducerea publicatiei, care a subliniat ca La Tribune "se afla deja intr-o situatie financiara fragila si ca veniturile sale sunt dependente in mare masura de publicitate".

Un anunt de vanzare a publicatiei va fi facut public vineri, iar ofertele vor fi analizate de tribunalul comercial din Paris incepand din luna ianuarie, a precizat conducerea La Tribune.

Insolventa e cea mai buna solutie pentru viitorul "La Tribune"

Potrivit lui Valerie Decamp, presedinte-director general al cotidianului, "acest plan de vanzare a publicatiei este cea mai buna solutie pentru viitorul titlului".

"Conducerea a anuntat ca a renuntat la planul social care prevedea 16 reduceri de posturi din 165 de salariati, insa, daca se ajunge la tribunalul comercial, situatia poate fi mai rea pentru angajatii publicatiei", a spus, la randul sau, David Larbre, reprezentant al Sindicatului national al jurnalistilor (SNJ).

Pe de alta parte, in pragul falimentului si deja sub protectie judiciara se afla cotidianul France Soir, care a anuntat ca, din luna decembrie, va renunta la versiunea tiparita si va aparea doar online.

Publicatia economica La Tribune a fost, pana in mai 2010, parte a grupului de media francez NextRadioTV, detinut de Alain Weill. Din mai 2010, Valerie Decamp, directorul general, este actionarul majoritar al publicatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#insolventa ziar francez, #insolventa La Tribune, #presa franceza insolventa , #Presa