Fara Internet in avioane

Luni, 21 August 2006, ora 12:23
963 citiri

Punerea la dispozitia clientilor a conexiunii la Internet nu este o afacere profitabila pentru Boeing. La sase ani de la lansarea serviciului, compania a anuntat ca intentioneaza sa renunte la el.Aceasta nu este prima companie care hotaraste sa renunte la un serviciu pe care si competitorii il ofera de ceva timp. Dar, asa cum a explicat si purtatorul de cuvant al American Airlines, Billy Sanez, rentabilitatea primeaza: A"Cautam modalitati pentru a conecta cabina, dar acestea trebuie sa fie economicoase. Desi va trece ceva timp pana sa devina viabileA", a declarat acesta, citat de presa internationala.

In pofida intrarii pe acest sector a companiilor straine, precum AirCell, dispuse sa ofere conexiuni la Internet, hotararea luata de Boeing ramane neschimbata. Echiparea avioanelor pentru a putea furniza acest serviciu este costisitoare, iar companiile doresc sa mentina cat mai mici preturile, mai ales din cauza scumpirii carburantilor.

Dupa sase ani, Boeing va inchide 'Conexion by Boeing', serviciul sau de conectare la Internet prin intermediul satelitului. Serviciul era utilizat cam de 1000 de persoane zilnic, iar costurile anuale de administrare se ridicau la aproximativ 115 milioane de euro.

Pe langa Boeing, si Verizon Communications a anuntat, in iunie, ca la sfarsitul anului va suspenda serviciul de Internet din avioane.

Dar, in timp ce unele companii se retrag, altele vor sa avanseze. Marea alternativa la conexiunile prin satelit utilizate in prezent in aeronave, este tehnologia mobila.

Dupa obtinerea licentelor pentru operarea unor astfel de servicii de telecomunicatii, AirCell si LiveTV vor sa cucereasca aceasta piata.

AirCell a cheltui 24 milioane de euro pentru obtinerea unei asemenea licente si spera sa lanseze un serviciu Internet pana la finalul lui 2007, dupa cum sustine directorul companiei, Jack Blumenstein.

Fata de echipamentele mari si costisitoare de care avea nevoie Boeing, aceasta companie necesita doar o antena. Astfel, reprezentantii AirCell sustin ca pot oferi conexiunea la Internet pentru numai 10 dolari pe zbor.

Pe de alta parte, LiveTV, care, de asemenea, a obtinut o licenta, pentru 5,5 milioane de euro, intentioneaza sa puna la dispozitie un serviciu similar, dar nu se stie cand si in ce conditii.

Cerintele pentru acest tip de serviciu sunt destul de mari, mai ales in cazul zborurilor transatlantice.

Bloombiz

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...