Honorius Prigoana va investi 5 mil euro intr-un nou trust de presa

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 00:53
1301 citiri
Honorius Prigoana va investi 5 mil euro intr-un nou trust de presa

Honorius Prigoana vrea sa infiinteze un trust de presa, care va purta numele Romania Ta si care va cuprinde un canal de televiziune, un post de radio, un cotidian si un portal, investitia totala fiind de circa 5 milioane de euro, informeaza Mediafax. 

Astfel, Honorius Prigoana, actionarul unic al SC Univers Media SRL, a depus un dosar la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru a obtine licenta audiovizuala pentru televiziunea trustului.

In sedinta de joi a CNA a fost analizata solicitarea SC Univers Media SRL de acordare de licenta audiovizuala pentru televiziunea de stiri Romania Ta.

La sedinta au fost prezenti, din partea postului, Florin Miclaus, coordonator tehnic si editorial, si Valentina Vasilescu, director de marketing, insa membrii Consiliului au dorit sa stie mai multe despre componenta editoriala a proiectului si au decis sa discute acordarea licentei intr-o sedinta ulterioara.

"Postul de televiziune, radioul, ziarul si portalul vor fi integrate si va fi un singur trust. Va exista un studio central, o televiziune centrala, pe care va intra si program local, cateva ore pe zi", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Honorius Prigoana.

De asemenea, acesta a spus ca prioritara este lansarea televiziunii si a portalului de stiri, ziarele si postul de radio urmand sa fie lansate in etapa a doua."Televiziunea va fi lansata imediat ce avem licenta", a declarat Prigoana pentru MEDIAFAX.

Acesta nu a vrut sa faca publice informatii cu privire la echipa postului.

"Deocamdata nu vreau sa fac publice lucrurile care tin de organizarea interna", a subliniat Prigoana.

"Exista leasing operational pentru echipamente de televiziune si as vrea sa accesez si fonduri europene", a mai spus acesta cu privire la finantarea trustului, a carui investitie se ridica la circa 5 milioane de euro.

"Ce pot sa va spun este ca va revolutiona piata media din Romania", a concluzionat Prigoana. Conform dosarului de la CNA, televiziunea Romania Ta va emite 24 de ore din 24, avand 90% productie proprie si 10% productii audiovizuale ale altor producatori.

Programele difuzate vor fi de informare (50%), dar si educative (20%), culturale (15%) si religioase (5%). Publicitatea va reprezenta 10% din timpul de transmisie. Valoarea investitiei pentru intregul grup media se ridica la aproximativ 5 milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro reprezinta aportul propriu, iar restul sumei va fi acoperita din credite bancare.

Echipamentele tehnice ale postului au fost achizitionate in proportie de 70%. De asemenea, trustul vizeaza extinderea la nivel national, prin studiouri teritoriale, redactii de ziar si site-uri locale. Conform documentatiei, in total sunt prevazute peste 200 de statii locale de televiziune.

Investitia va fi finalizata in trei etape, in prima faza fiind prevazute orasele resedinta de judet, in termen de sase luni de la intrarea in emisie, etapa a doua vizand orasele cu peste 50.000 de locuitori, in termen de un an de la intrarea in emisie, si in etapa a treia sunt prevazute orasele cu peste 10.000 de locuitori.

Structura locala va fi independenta din punct de vedere administrativ si editorial, precum si financiar, dar coordonata editorial si orar de structura centrala, se mai arata in documentatie.

In ceea ce priveste componenta de radio-TV, de la nivel central, vor fi difuzate informatii administrative de interes national, iar programele locale vor avea doua dimensiuni: una judeteana si una metropolitana. Un program cadru va fi transmis de la Bucuresti prin satelit si va fi acoperit de programe locale la nivel judetean si metropolitan.

De asemenea, vor exista transmisiuni in afara tarii. Cotidianul va fi conceput la sediul central - coperta si eventual inca 2 - 3 pagini de interes national, care vor fi transmise la sediile locale prin internet, aici urmand a fi completate cu cate pagini se considera necesar. Cotidianele locale vor purta denumirea de "Independentul de...", la care adauga numele localitatii respective.

Bugetele statiilor locale de radio-TV si cotidian nu vor depasi 4.000 - 5.000 de euro pe luna. Pentru partea online, exista infrastructura si servere, se mai precizeaza in documentatia citata. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#honorius prigoana, #trust, #presa , #Presa