Proiect de lege "draconic" ce vizeaza presa din Ucraina

Miercuri, 13 August 2014, ora 10:34
1140 citiri
Proiect de lege "draconic" ce vizeaza presa din Ucraina

Organizatia Reporteri fara Frontiere (RSF) a denuntat marti un proiect de lege "draconic" votat in prima lectura in Parlamentul ucrainean, care permite autoritatilor sa interzica fara o decizie a justitiei activitatea unor institutii mass-media, din motive de "securitate nationala".

"Reporteri fara Frontiere denunta cu fermitate restrictiile vizand activitatea institutiilor mass-media prevazute" de text, a anuntat organizatia intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

"Adoptarea definitiva a acestui proiect de lege ar reprezenta un recul major pentru libertatea de informare" in Ucraina, a declarat Johann Bihr, oficial din cadrul RSF.

"El confera (autoritatilor) puterea exorbitanta de a ordona cenzura cea mai larga, pe criterii extrem de vagi", a adaugat el.

Acest proiect de lege ar permite Consiliului ucrainean de securitate nationala si aparare, sub controlul presedintelui Petro Porosenko, sa interzica difuzarea in cazul unor institutii mass-media locale sau internationale.

Deputatii ucraineni au adoptat proiectul marti, in prima lectura si urmeaza sa examineze din nou textul joi.

Ucraina si Rusia s-au angajat de la inceputul crizei intr-un razboi de propaganda intensa, intensificat dupa prabusirea zborului MH17 in iulie.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Organizatia Reporteri fara Frontiere, #presa Ucraina , #Presa