UGIR-1903 a cerut amanarea aplicarii CAS pentru drepturi de autor

Marti, 09 Februarie 2010, ora 14:01
1181 citiri
UGIR-1903 a cerut amanarea aplicarii CAS pentru drepturi de autor

Presedintele UGIR-1903, Cezar Corici, a declarat, marti, la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii, ca a cerut ca prevederile din Legea unitara a pensiilor privind aplicarea CAS pentru drepturile de autor sa fie amanate cel putin pana in ianuarie 2012.

"Cred ca va exista o flexibilitate in ce priveste drepturile de autor. Principiul contributivitatii va ramane, dar dorim ca in dispozitiile finale, in mod special pentru presa, sa fie amanat termenul de aplicare a CAS pentru drepturile de autor, cel putin pana la 1 ianuarie 2012", a spus Corici, scrie Mediafax.

Presedintele UGIR a precizat ca patronatele nu se opun cresterii varstei de pensionare la 65 de ani atat pentru femei cat si pentru barbati, asa cum prevede proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice, aratand ca Romania trebuie sa se supuna unor reguli europene.

"Pot intelege cererea privind o varsta de pensionare mai mica, dar nu trebuie sa uitam ca suntem integrati pe o piata a muncii europeana care are niste reguli pe care trebuie sa le respectam", a mai spus Cezar Corici.

Liderul UGIR a adaugat ca a primit promisiuni ca din varianta finala a proiectului de act normativ va fi scoasa masura privind contributia pe dividende.

Corici a mai spus ca legea va suferi multe amendamente in Parlament si va fi schimbata tot timpul, chiar si dupa adoptare.

Reprezentantii Ministrului Muncii au avut, marti, o ultima discutie cu partenerii sociali pe tema proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice, inainte ca documentul sa intre in sedinta de Guvern de miercuri. Potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii, proiectul de lege ar putea fi trimis in 15 februarie in Parlament, daca Guvernul il va adopta miercuri.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#ugir, #1903, #drepturi, #autor, #cas , #Presa