BlackBerry nu se inchide deocamdata

Luni, 27 Februarie 2006, ora 13:17
1522 citiri

Cei peste 3 milioane de clienti BlackBerry din Statele Unite nu vor pierde serviciul de care sunt atat de indragostiti, cel putin deocamdata.Vineri, 24 februarie, a avut loc ultimul termen de judecata in procesul dintre NTP si Research In Motion ( RIM ) privitor la patentul pentru serviciul de e-mail mobil BlackBerry, foarte popular in Statele Unite. Judecatorul care s-a ocupat de acest caz, James Spencer, a declarat ca, in urma zilei de vineri, decizia Curtii nu s-a schimbat in mod semnificativ, iar hotararea de stopare a serviciului nu se impunea inca.

In timpul procesului, avocatii companiei NTP au cerut daune de 126 milioane de dolari din partea RIM.

Compania RIM a cerut in repetate randuri ca serviciul sa nu fie intrerupt, bazandu-si pledoaria pe interesul publicului, care este foarte mare si care ar scadea semnificativ in conditiile unei decizii extreme. Avocatii au declarat ca RIM este de acord sa plateasca daune financiare companiei NTP daca se dovedeste ca patentul le apartinea, dar au cerut un alt termen de judecata in care sa se stabileasca suma de bani ce urmeaza a fi platita.

In timpul audierii de vineri, avocatii companiei RIM au facut, in repetate randuri, referire la decizia Oficiului American de Marci Inregistrate care a respins doua din cele cinci puncte ale acuzatiei de furt ale patentului, si, se pare, ca si celelalte trei puncte vor fi respinse. Oricum, aceasta decizie nu va fi una finala, deoarece NTP va putea face recurs la un tribunal al Oficiului, compus din trei judecatori, sau la Curtea Federala de Apel.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...