Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa din Londra a afisat un record de fonduri stranse din oferte publice initiale

Bursa din Londra a afisat un record de fonduri stranse din oferte publice initiale
Bursa de valori din Londra, London Stock Exchange (LSE), vanata, in prezent, de rivala sa americana Nasdaq Stock Markets, a anuntat ca, in 2006, companiile listate pe pietele sale au strans 27,9 miliarde lire sterline (54,83 miliarde dolari), prin oferte publice initiale, relateaza Reuters

Bursa londoneza si-a construit apararea impotriva ofertei ostile de preluare facuta de Nasdaq, partial, pe capacitatea de a atrage companii care sa se listeze pe pietele sale. Multe dintre ofertele publice initiale au fost facute de companii internationale, au declarat reprezentantii LSE, cea mai mare bursa europeana. Cea mai mare dintre ofertele publice initiale a fost facuta, in iulie, de compania petroliera ruseasca Rosneft. Rosneft a strans 3,58 miliarde lire sterline in oferta sa publica. London Stock Exchange a atras 99 de oferte publice initiale in 2006 din partea a companii inregistrate in 25 de tari.

Aceste companii internationale au strans, pe pietele LSE, suma de 13 miliarde lire sterline, dintre care un cuantum de 2,7 miliarde lire sterline pe piata pentru companii mici si in dezvoltare, Alternative Investment Market (AIM). Piata ofertelor publice initiale este puternica, desi in timpul verii a intervenit o perioada de stagnare, cand mai multe oferte publice initiale importante au fost amanate, dupa ce pietele au alunecat pe baza grijilor legate de rata dobanzii. Nasdaq a lansat, la inceputul lui decembrie, o oferta ostila de preluare a LSE, in valoare de 2,7 miliarde lire sterline. Nasdaq are nevoie de acceptul a doar peste o cincime din actionarii LSE, ca sa preia controlul asupra bursei londoneze

London Stock Exchange a spus, la 19 decembrie, ca performantele puternice sale justifica respingerea ofertei Nasdaq, de 1.243 pence/actiune.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 565 ori