Functionarii publici cer Guvernului "sporul de incompatibilitate"

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 15:13
1167 citiri
Functionarii publici cer Guvernului "sporul de incompatibilitate"

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala solicita Guvernului eliminarea unor incompatibilitati din statut sau acordarea unui spor de incompabilitate pentru functionarii publici, precum si includerea tuturor functiilor in grila Legii unitare de salarizare, relateaza NewsIn.

"Am depus astazi (miercuri, n.r.) la Guvern un memoriu prin care solicitam eliminarea incompabilitatilor din statutul functionarilor publici prin modificarea Legii 188 si introducerea in grila de salarizare a tuturor functiilor din administratia locala, precum cea de arhitect sef, secretar general judetean, asistent maternal sau psihopedagog", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Locala (FNSAL), Razvan Bordeianu.

Liderul sindical sustine ca, in cazul in care nu va fi modificat statutul functionarilor publici pentru eliminarea anumitor incompabilitati, "sindicalistii ar fi de acord cu acordarea unui spor de incompabilitate, pentru a compensa interdictia impusa functionarilor de a desfasura si alte activitati".

Aproape 250 de reprezentanti ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Locala au pichetat miercuri Guvernul, intre 11:00 si 13:00, pentru a cere diminuarea unora dintre discrepantele aparute in grila de salarizare si intarirea dialogului social la nivelul institutiilor administratiei publice locale.

Presedintele FNSAL avertizeaza ca, in cazul in care nu le vor fi rezolvate revendicarile, sindicalistii vor organiza o greva de avertisment in 17 iunie si vor declansa greva generala in 30 iunie.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala numara aproape 20.000 de functionari din administratia publica locala si personal contractual. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#administratie, #functii, #functionari, #salarizare, #sindicalisti , #Publicitate