Google - criticat in Statele Unite

Miercuri, 23 Februarie 2005, ora 11:41
1045 citiri

Motorul de cautare Google a introdus un nou instrument in Statele Unite, care a reusit sa creeze deja polemici, mai multi internauti plangandu-se ca au fost re-directionati automat catre site-uri comerciale.Noua functie, intitulata "AutoLink" face ca un internaut sa primeasca link-uri catre Amazon.com, daca introduce un numar de identificare ISBN, catre serviciul Google de harti, daca se introduce o adresa sau catre compania Carfax, daca se introduce o placa auto de inmatriculare.

Cei mai multi internauti sustin ca astfel Google face concurenta neloiala, dand un avantaj considerabil unor jucatori prestabiliti, cum ar fi Amazon. Daca un utilizator AutoLink introduce codul ISBN al unei carti, va fi indrumat automat numai spre libraria virtuala Amazon.com, desi cartea respectiva ar putea sa exista intr-o multime de alte librarii.

Altfel spus, noul serviciu constituie o momeala care sa atraga clienti, sustine comunitatea internautilor americani

In mod surprinzator, un astfel de instrument nu este complet nou, el existand si sub semnatura Microsoft, mai precis facilitatea Smart Tags.

Wide Tags a avut o existenta efemera, Microsoft renuntand la acest proiect, dupa ce mai multi internauti au criticat publicitatea mascata ce se realiza astfel. Link-urile se faceau numai catre site-uri alese de Microsoft, ceea ce a presupus in mod logic ca exista contracte de publicitate, mai degraba decat o facilitate reala pentru utilizatorii de net.

Google a negat ca AutoLinks functioneaza pe baza unor contracte de publicitate.

Sursa: BBC

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...