Guvernul Ponta da Realitatea Media pe mana procurorilor

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 17:02
1321 citiri
Guvernul Ponta da Realitatea Media pe mana procurorilor
Sursa foto: Cotidianul.ro

Guvernul a transmis Parchetului un raport elaborat dupa verificari la institutii publice privind raporturile comerciale cu Realitatea Media SA, aratand ca sunt indicii ale implicarii reprezentantilor firmei in acte care pot intruni elemente constitutive de "fals in inscrisuri sub semnatura privata".

Raportul a fost redactat de catre Corpul de Control al premierului dupa verificari efectuate la Ministerul Dezvoltarii, Autoritatea Nationala pentru Turism, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) si Compania Nationala a Imprimeriilor "Coresi", in legatura cu incheierea, modificarea si incetarea raporturilor comerciale dintre aceste entitati si SC Realitatea Media SA.

In nota de control se arata ca actiunea de verificare a fost initiata din dispozitia prim-ministrului si a avut la baza informatiile publice conform carora "Statul datoreaza bani Realitatii Media".

Raportul a fost transmis, miercuri, procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, pentru "analiza si dispunerea masurilor legale care se impun".

In raport se arata ca informatiile publice care au generat acest control sustineau ca Realitatea Media are de incasat sume mari de la mai multe entitati publice, respectiv 21,9 milioane lei de la Coresi, 20,1 milioane lei de la RA-APPS, 832.167 lei debit principal si 911.226 lei penalitati de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ce s-a gasit in cadrul controlului la Autoritatea Nationala pentru Turism

Controlul a fost efectuat si la Autoritatea Nationala pentru Turism, institutie care a preluat atributiile in domeniu ale fostului Minister al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Despre nerealizarea in conditiile contractuale a unui produs media denumit "Realitatea All Inclusive", contractat de Ministerul Turismului, inspectorii arata ca, in 2009, reprezentantii ministerului au propus achizitionarea, prin negociere directa, a mai multor produse media, iar la 18 mai 2009 a fost incheiat intre minister si Realitatea Media un contract de servicii cu o valoare de 832.167 lei inclusiv TVA.

Contractul a avut ca obiect coproductia unui mini-jurnal zilnic de 10 minute denumit "Realitatea All lnclusive", dedicat promovarii destinatiilor turistice nationale si difuzarea acestuia pe postul de televiziune Realitatea TV in perioada 18 mai 2009-30 septembrie 2009, de cinci ori pe saptamana, intre orele 21:30 si 21:40.

In perioada 20 mai-30 septembrie 2009, Realitatea Media a emis un numar de 8 facturi aferente serviciilor contractate de Ministerul Turismului, in cuantum total de 832.167 lei, cu TVA. Potrivit clauzelor contractuale, Ministerul Turismului avea obligatia de a efectua plata facturilor in termen de 20 de zile calendaristice de la inregistrarea facturii la beneficiar, insotita de raportul de monitorizare intocmit de un tert.

La finele lunii august, Realitatea Media a transmis Ministerului Turismului un document pe care 1-a denumit "raport de monitorizare pentru emisiunile Realitatea all-inclusiv", aferent perioadei 18.05- 27.08.2009, din analiza caruia raportului a rezultat insa faptul, potrivit notei de control, ca Realitatea Media nu si-a respectat obligatiile contractuale, respectiv orele efective de difuzare a mini-jurnalului "Realitatea All Inclusive" nu s-au incadrat in intervalul orar 21:30-21:40, cum a fost prevazut in contract, durata de difuzare a mini-jurnalului s-a situat sub limita de 10 minute prevazuta in contract, iar difuzarea integrala a mini-jurnalului s-a facut fie in cursul diminetii, intre orele 9:00 si 10:00, fie noaptea, intre orele 23:00 si 24:00, perioade ce nu au fost prevazute in contract.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Realitatea Media control Guvern, #fals Realitatea Media, #contracte stat Realitatea Media , #Publicitate