Infiintarea Complexului Energetic Oltenia, in dezbatere publica

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 15:34
1573 citiri
Infiintarea Complexului Energetic Oltenia, in dezbatere publica

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a publicat joi un Proiect de Hotarare privind infiintarea Complexului Energetic Oltenia SA, prin fuziunea complexurilor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) din Targu Jiu, anunta NewsIn.

Complexurile energetice Craiova, Rovinari si Turceni asigura impreuna circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, in timp ce SNLO este unul din cei doi mari producatori de carbune din tara (alaturi de CNH Petrosani), fiind si principal furnizor de materie prima pentru cele trei societati.

"Noul operator economic, a carei infiintare este propusa prin prezentul proiect de act normativ, va desfasura activitati de cercetare geologica pentru descoperirea rezervelor de lignit, extractie lignit, productie energie electrica pe baza de lignit, mentenanta si furnizare, astfel incat sa opereze integrat si sa devina un actor principal in plan regional prin valorificarea cu maxima eficienta a potentialului de care dispune Romania in domeniu", se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

In prezent, in Romania nu exista o companie de electricitate pe baza de lignit care sa fie suficient de mare pentru a putea sa participe in proiecte regionale si internationale, in beneficiul pietei din Romania.

Rezultatele analizelor efectuate arata ca o companie de aceasta marime va permite dezvoltarea cu succes a acestor tipuri de proiecte, se arata in documentul citat.

Capitalul social al societatii comerciale nou-infiintate va fi constituit prin preluarea activului si pasivului aferente societatilor comerciale reorganizate, pe baza bilantului contabil intocmit la data de 31 decembrie 2010, care va fi actualizat conform legii.

De asemenea, operatorul economic nou-infiintat va intocmi un program de restructurare propriu si, dupa caz, programe de inchidere operationala pentru unele obiective care vor fi aprobate de consiliul de administratie si de adunarea generala a actionarilor.

In plus, Complexul Energetic Oltenia va putea beneficia de alocatii de la bugetul de stat pentru cheltuieli de capital aferente obiectivelor de investitii, proprietate publica a statului, in conditiile legii, prin bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in completarea surselor proprii, a creditelor bancare si a alocatiilor din fondurile special constituite pentru dezvoltarea sistemului energetic national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#infiintare complex energetic oltenia, #dezbatere publica, #complex energetic , #Publicitate