MCSI cumpara servicii informatice de 42 milioane lei

Miercuri, 19 August 2009, ora 12:24
1058 citiri
MCSI cumpara servicii informatice de 42 milioane lei

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va achizitiona prin licitatie, la 1 octombrie, servicii informatice si servicii conexe pentru implementarea e-guvernare, contract de 42 milioane lei (fara TVA) ce se va derula pe parcursul a 45 de luni, potrivit Newsin.

"Trecerea la e-Government ("guvernarea electronica") si realizarea dezideratului unei reprezinta o prioritate a Guvernului pentru atingerea obiectivelor de modernizare a administratiei publice.

Administrarea si promovarea informatiilor si serviciilor publice prin intermediul mijloacelor electronice conduce la o puternica debirocratizare a procesului administrativ, la o reducere a costurilor administratiei si eficientizarea utilizarii fondurilor publice, la scaderea semnificativa a actelor de coruptie (prin eliminarea conditiilor care predispun la aparitia acestora), la transformarea modului de operare al institutiilor publice prin utilizarea tehnologiei informatiei", potrivit anuntului.

Contractul, denumit de MCSI eRomania1 si care se va derula pe o perioada de 45 de luni, presupune servicii informatice si servicii conexe (servicii de programare si de consultanta software, console, servicii de dezvoltare de software personalizat, servicii de asistenta pentru software, servicii de conversie de date), iar anuntul de licitatie presupune incheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic. Valoarea contractului este estimata de MCSI la circa 42 milioane lei (fara TVA).

Garantia de participare la licitatie este de 100.000 lei, iar garantia de buna executie - 2% din valoarea fara TVA a contractului. Pentru a participa la licitatie, ofertantul trebuie sa aiba o medie a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani (2006, 2007 si 2008) trebuie sa fie mai mare de 18.000.000 euro.

Totodata, ofertantului i se solicita prezentarea a cel putin trei contracte finalizate in ultimii trei ani care sa includa servicii de dezvoltare, implementare si intretinere de portal web cu o valoare totala mai mare de 800.000 euro, sa prezinte cel putin trei contracte finalizate in ultimii trei ani care sa includa servicii de dezvoltare aplicatii ce au la baza interactiunea institutiilor publice cu cetatenii, prin intermediul mijloacelor electronice (de tip e-Guvernare / e-Administratie), cu o valoare totala mai mare de 500.000 euro.

MCSI mai solicita ofertantului prezentarea a cel putin trei contracte derulate in ultimii trei ani care sa aiba ca obiect prestarea de servicii de conversie (scanare si procesare de continut digital, conversie si agregare de date din diverse surse si formate) cu o valoare totala mai mare de 150.000 euro si prezentarea a cel putin trei contracte derulate in ultimii trei ani, care sa aiba ca obiect principal prestarea de servicii de tip service desk / Call Center cu o valoare totala mai mare de 850.000 euro, din care cel putin un proiect are beneficiar o autoritate publica de nivel central, iar in cadrul proiectului s-au furnizat servicii de asistenta tehnica la nivel national pentru cetateni.

Alte solicitari sunt prezentarea a cel putin trei contracte finalizate in ultimii trei ani, care sa aiba ca obiect implementarea de platforme software de eLearning si dezvoltare de continut electronic pentru instruirea angajatilor cu o valoare totala mai mare de 400.000 euro, dintre care cel putin un proiect care a avut ca obiect implementarea unei aplicatii de eLearning care a fost utilizata in programe de instruire a functionarilor din administratia publica.

Totodata, se solicita prezentarea a cel putin trei contracte finalizate in ultimii trei ani, care sa aiba ca obiect servicii externalizate (gazduire, administrare, disaster recovery) prestate in Centrul de Date, cu o valoare totala mai mare de 1.000.000 euro si prezentarea a cel putin trei contracte finalizate in ultimii trei ani, care sa aiba ca obiect o solutie de arhivare continut si gestiune a inregistririlor electronice, dintre care un proiect cu minim 5.000 utilizatori, cu o valoare totala mai mare de 1.000.000 euro.

Ofertele se pot depune pana la data de 30 septembrie 2009, ora 10.00, la sediul MCSI, urmand ca la 1 octombrie, ora 13.00, la sediul ministerului sa fie deschise ofertele.

Va fi desemnata castigatoare oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic in ceea ce priveste criteriile enuntate in caietul de sarcini, in invitatia de a prezenta o oferta sau de a participa la negociere sau in documentul descriptiv.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#administratie, #electronica, #guvernare, #informatice, #licitatie, #publica, #servicii , #Publicitate