Publicitatea pentru presa scrisa a scazut cu 85% in ultimii cinci ani

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 08:57
2400 citiri
Publicitatea pentru presa scrisa a scazut cu 85% in ultimii cinci ani

Audienta printului a scazut cu circa 25% in ultimii cinci ani, in timp ce bugetele alocate pentru publicitatea in print au scazut cu pana la 80-85% (inclusiv discounturile), a declarat Silviu Ispas, presedintele BRAT, la conferinta Ziua Cercetarii Media, organizata marti la Bucuresti.

La nivel global, printul se afla intr-o situatie delicata, iar in Romania publicatiile tiparite se afla intr-o situatie foarte complicata, a declarat Silviu Ispas, presedintele BRAT.

Acesta a prezentat evolutia publicitatii in print, in cifre brute, in perioada 2008 - 2012.

"Observam o scadere de 60% a bugetelor in ultimii 5 ani. Aceasta scadere nu este nicidecum de 60%, pentru ca, in acelasi timp, au crescut foarte mult discounturile, in medie, de la 40%, in 2008, la 75% discount, in 2012. Cumva scaderea de bugete pe print este de 80-85%", a spus Silviu Ispas.

In ceea ce priveste evolutia tirajelor, in aceeasi perioada, Silviu Ispas a spus ca se poate constata o scadere de 35-40%, in timp ce scaderea audientelor in print a fost de 25%.

Anca Stancov, Head of Media Orange Romania, a declarat ca bugetele au scazut "pentru toata lumea", nu doar pentru print. Ea a spus ca marii advertiseri, precum Orange, au nevoie "de o privire noua cu privire la modul in care oamenii interactioneaza cu printul".

"Noi simtim ca publicul, cititorul nu mai acorda aceeasi importanta si incredere printului. Trebuie sa vedem in primul rand de ce a scazut audienta si ce se poate face. Sa vedem totusi cu adevarat cine mai citeste si ce cauta acum si cum interactioneaza ei cu continutul ziarului si revistei (...) Pe noi ne intereseaza de ce au scazut audientele si asta nu vine din cauza de rebate-uri", a spus Stancov.

Monitorizare online pentru companii

Intrebati cand va extinde BRAT site-urile monitorizate si daca vor fi monitorizate si Yahoo, Google si Facebook, Arina Ureche a spus ca, in prima saptamana a lunii aprilie, vor fi prezentate rezultatele monitorizarii privind prezentele campaniilor pe site-uri.

"Colectam date de la 1 martie, suntem in perioada de descriere a campaniilor si, in prima saptamana a lui aprilie, o sa livram", a explicat ea.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#publicitate print Romania, #publicitate presa scrisa, #publicitate online Romania, #studiu BRAT , #Publicitate