Romania nu stie sa cheltuie banii inteligent

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 14:23
1209 citiri
Romania nu stie sa cheltuie banii inteligent

Romania are nevoie de o politica inteligenta de cheltuiere a banilor publici, care va duce la sustenabilitate bugetara si fiscala, dar economia romaneasca nu va mai avea prea curand o crestere de 7%, a declarat, marti, Juan Zalduendo, economist-sef in cadrul Bancii Mondiale (BM).

"O cheltuire mai inteligenta a banilor publici va duce la o sustenabilitate fiscala si bugetara. Asta nu inseamna ca va veti intoarce la o crestere economica de 7%. Romania nu se va intoarce prea curand la cresterea economiei cu 7%", a spus Zalduendo, citat de Mediafax.

El a mentionat ca, in conditiile unei cresteri economice reduse si a unei presiuni pe finantele publice, statele din Europa Centrala si de Est trebuie sa se gandeasca la o consolidare fiscala.

"Multe tari din Europa de Vest au scazut cheltuielile bugetare si chiar salariile", a subliniat Zalduendo.

Banca Mondiala a lansat, marti, la Bucuresti, un raport privind efectele crizei asupra Europei Centrale si de Est si tarile din fosta Uniune Sovietica.

Printre concluziile raportului se numara si cheltuirea inteligenta a banilor publici, deoarece revenirea pe crestere a economiilor va fi foarte dificila in perioada urmatoare.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#banca, #mondiala, #cheltuieli, #bani, #publici , #Publicitate