Viceprimarul din Cogealac, retinut in cazul scandalului din parcul eolian

Vineri, 13 August 2010, ora 23:29
1551 citiri
Viceprimarul din Cogealac, retinut in cazul scandalului din parcul eolian

Viceprimarul din Cogealac, Mihai Dore, implicat in scandalul din parcul eolian CEZ din localitate, a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore, de catre procurorii Parchetului Tribunalului Constanta, sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice in forma agravanta, informeaza Mediafax. 

El va fi prezentat Judecatoriei Constanta cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Tot vineri a fost retinut de procurori si fratele viceprimarului din Cogealac, Nicolae Dore, pentru asociere pentru savarsirea de infractiuni si de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice in forma agravanta, si urmeaza sa fie si el prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Constanta, la initiativa primarului din Cogealac, Cati Hristu, incepand cu saptamana 19-25 iulie viceprimarul Mihai Dore, fratele acestuia, Nicolae Dore si alte persoane cercetate in acest caz au incercat, prin actiuni violente si in forta, sa ii determine pe angajatii firmei CEZ Romania SRL si pe partenerii acesteia sa inceteze lucrarile la instalarea unui parc eolian energetic in localitatea Cogealac, astfel incat o alta firma, SC Eolica Dobrogea Five SRL Constanta, agreata de Consiliul Local si primar, sa instaleze parcul eolian energetic.

La initiativa primarului, a viceprimarului si a apropiatilor sau rudelor acestora, in 26 iulie in fata Primariei Cogealac a fost organizat un "asa-zis miting de protest", fara autorizarea sau instiintarea Politiei, la care au participat peste o suta de persoane.

Conform anchetatorilor, in fata multimii adunate primarul a informat in mod tendentios ca firma CEZ nu are autorizatie de constructie legala.

Din probele administrate pana acest moment procesual, au rezultat indicii ca primarul a cooptat persoane si din alte localitati, carora le-a oferit diferite sume de bani pentru a-l sprijini in demersul sau ilicit de evacuare a firmei CEZ de la punctele de lucru din Cogealac.

In fata multimii adunate, primarul a informat in mod tendentios opinia publica despre imprejurarea ca firma CEZ nu are autorizatie de constructie legala, intrucat in opinia sa autorizatia emisa de Consiliul Judetean Constanta, in temeiul dispozitiilor Legii nr.50/1991, ar fi ilegala, deoarece nu a avut la baza si avizul favorabil al primariei sau Consiliului Local Cogealac. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cogealac, #eolian, #parc, #scandal, #viceprimar , #Publicitate