CNA: Licentele Radio Guerrilla, retrase

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 15:15
2484 citiri
CNA: Licentele Radio Guerrilla, retrase

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis, joi, sa retraga licentele audiovizuale ale Radio Guerrilla pentru toate cele 24 de statii.

Societatea Realitatea Media se afla in procedura insolventei, in aceasta perioada fiind in reorganizare judiciara.

Potrivit presedintelui CNA, Laura Georgescu, contractul parafat intre SC Realitatea Media SA si SC Expresiv SA pe 14 august prevede exploatarea de catre Expresiv a produselor media, incluzand marcile si licentele audiovizuale aferente postului Radio Guerrilla si a echipamentelor, bunurilor si aparaturii sale, fapte ce contravin art. 59 din Legea audiovizualului.

"Obiectul contractului il reprezinta exploatarea tuturor produselor si marcilor, a licentei audiovizuale, frecventei si tuturor echipamentelor de la Radio Guerrilla care contravin art. 59 din Legea audiovizualului, ce prevede ca nu ai voie sa dai in exploatare licenta sau frecventa, dar poti sa o cedezi cu acordul CNA", a declarat in sedinta precedenta Laura Georgescu.

Avocatul Realitatea Media SA, Andrei Taru, a subliniat, in sedinta de joi, ca acest contract incheiat cu Expresiv SA nu a intrat in vigoare.

"Va fi supus comitetului creditorului si controlului de legalitate al judecatorului sindic si abia ulterior va putea sa isi produca efectele", a spus Andrei Taru.

Reprezentantul administratorului special, Mihaela Hamza, a adaugat ca, prin incheierea acestui contract intre Realitatea Media si Expresiv, se incearca mentinerea actualei echipe si a formatului actual al Radio Guerrilla. Ea a explicat ca Realitatea Media a primit o oferta pentru cesionarea drepturilor prevazute de licentele audiovizuale, iar daca adunarea creditorilor se va pronunta in favoarea ofertei, ea va fi supusa apoi atentiei judecatorului sindic si CNA.

Valentin Jucan, membru CNA, a subliniat ca societatile primesc de la CNA in exploatare licente audiovizuale "cu titlu gratuit".

"Licentele nu sunt bunuri, nu sunt ale dumneavoastra, sunt ale statului, aveti dreptul sa le utilizati. CNA poate sa le prelungeasca sau nu. (...) Realitatea Media incearca sa obtina niste bani la negru de la Radio Guerrilla. Este opinia mea. Avem in fata un contract mascat intr-unul de management care incalca Legea audiovizualului. Ne vom trezi cu situatia ca Realitatea Media va vinde licentele si noi vom facem ce face un primar, vom da cu pixu' (...) si pentru prima data in istoria audiovizualului un post va fi in situatia de a-si vinde licentele prin licitatie anuntata pe site", a mai spus Jucan, propunand retragerea licentei.

Radu Calin Cristea, membru al CNA, a fost insa de parere ca CNA nu se afla in situatia unei cereri de cedare de licenta, pentru ca acel contract nu a fost pus in aplicare.

Narcisa Iorga a apreciat ca, prin incercarea de a scoate la licitatie respectivele licente, Realitatea Media a incercat sa eludeze legislatia audiovizualului.

"Licenta este un act juridic emis de o autoritate a statului. (...) Lichidatorul judiciar nu cred ca are dreptul sa puna in vanzare un bun, un drept public al statului roman", a spus Narcisa Iorga.

Decizia de retragerea a licentei a fost luata cu sapte voturi "pentru" si trei "impotriva" si va fi pusa in aplicare - inchiderea postului - dupa comunicarea sa.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#licenta radio Guerrilla, #retragere licenta radio Guerrilla, #insolventa Realitatea Media, #CNA licenta radio Guerrilla , #Radio