Blinkx, cel mai popular site de cautare video, bate Google si Yahoo - 27 Iunie 2007

Miercuri, 27 Iunie 2007, ora 16:07
1014 citiri

Primul site care a avut ideea dezvoltarii unui motor de cautare pentru clipurile video de pe Internet, Blinkx, continua sa fie mai popular decat Google Video sau Yahoo Video, semnand un acord cu Real Networks pentru a furniza tehnologia de cautare pentru playerul video RealPlayer. Compania a anuntat de asemenea realizarea unei tehnologii care "asculta" discutiile din clipul video pentru a oferi privitorului reclama targetata pe interesul sau.

Blinkx are acum circa 4 milioane de vizitatori unici pe zi (120 de milioane pe luna), iar acordul cu Real Networks va creste cu siguranta cifrele de audienta. RealPlayer este principala alternativa la Windows Media Player si Apple QuickTime.

Lansat in 2004, Blinkx a fost dezvoltat de firma americana Autonomy, care s-a specializat in gasirea de informatii pe internet sau in arhive digitale. Actionarii au decis ca Blinkx sa devina companie independenta, fapt care indica o posibila vinzare a motorului de cautare video.

Autonomy a dezvoltat si sistemul care asculta discutiile din videoclipuri, pentru a putea servi reclama pe aceeasi tema, dupa cuvinte-cheie. Ceva similar rezultateleor targetate oferite de Google.

Goana dupa solutii de cautare video

Succesul Blinkx a stirnit o adevarata goana dupa solutii de cautare video, cu Google, Mtneg.jpgicrosoft si Yahoo in fruntea plutonului. Google si-a asigurat suprematia in domeniul video cu achizitia YouTube, pentru care a platit 1,65 miliarde de dolari.

Acordul cu RealNetwords aduce companiei Blinkx milioane de potentiali utilizatori. Zilnic, peste 1,5 milioane de oameni isi descarca o versiune noua a playerului de pe site-ul RealPlayer, sustin statisticile creatorilor. Noul player va ajuta utilizatorii sa caute clipuri online, iar apoi le va putea descarca pe calculator si le va putea stoca in libraria media personala, pentru a le regasi mai usor.

12 milioane de ore de film

Prin Blinkx, utilizatorii Real Media vor avea o experienta de cautare imbunatatita, iar motorul de cautare sustine ca a indexat clipuri video care insumeaza 12 milioane de ore de film.

Faptul ca RealNetworks a pus accentul pe imbunatatirea calitatii cautarilor de clipuri este un semnal pozitiv, spune fondatorul Blinkx, Suranga Chandratillake. Acordul reprezinta de asemenea o oportunitate pentru a face brandul mai cunoscut, a explicat el.

tneg2.jpgBlinkx a ajuns la 4 milioane utilizatori pe zi

Blinkx a semnat recent un acord similar cu Ask.com, cel mai mare motor de cautare independent la aceasta ora, parteneriat care i-a crescut numarul de utilizatori semnificiativ, spun oficialii companiei. Fata de 1,2 milioane de utilizatori pe zi, acum Blinkx a ajuns la 4 milioane.

El a recunoscut ca e greu sa estimeze daca parteneriatul cu RealNetworks va avea efecte similare, dar sigur va fi pozitiv. "Este clar ca va exista din ce in ce mai mult continut video pe Internet, iar ca sa cauti in atatea tone de informatii si sa gasesti ceva relevant este din ce in ce mai greu", a declarat oficialul Binkx.

Bloombiz

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...