Expozitie pentru nostalgicii revistei Pif, la sala Dalles

Joi, 21 Iunie 2012, ora 16:55
2387 citiri
Expozitie pentru nostalgicii revistei Pif, la sala Dalles

Nostalgicii pot trece printr-un labirint, amenajat la sala Dalles din Bucuresti, pe peretii caruia sunt imprimate pagini din revista cult pentru care copiii romani ar fi facut orice, in perioada comunismului.

Totul are loc in cadrul vernisajul expozitiei "Pif in Romania: un erou al epocii de aur", care se desfasoara pana la sfarsitul lunii iulie.

Pe unul dintre peretii de carton imprimati cu pagini din revista este prezentata si aventura lui Jeo, care merge in excursie in Romania. Pentru ajunge la o casuta din munti, Jeo trebuie sa treaca printr-un labirint. Dupa un "periplu" prin statiunile montane si chiar la Mamaia, micutul personaj francez de benzi desenate afla vechiul nume al Romaniei - Dacia.

Referintele la revista Pif nu se opresc aici. Pe unul dintre peretii expozitiei este imprimat un mesaj de solidaritate cu victimele cutremurului care a avut loc in Romania in 1977. "Romania este in doliu, Romania plange", incepe mesajul insotit de imaginea simpaticului Pif. Cititorii revistei au fost incurajati atunci sa ajute victimele cutremurului din Romania.

Imaginile supradimensionate din reviste, imprimate pe carton, sunt cu atat mai savuroase cu cat includ de multe ori si notite scrise de mana de micii cititori. Sub cuvantul "rancid" dintr-un text, scrisul unui copil explica: "ranced, duhoare". Tot cu scris de copil este completat si un abonament imortalizat pe unul din panouri - "pentru Ionita Florin, de 13 ani, de pe Aleia Rozelor din Iasi".

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#expozitie Pif sala Dalles, #expozitie Pif, #expozitie benzi desenate, #revista Pif , #Reviste