Miliardari, in oglinda: imaginea unui super-bogat despre sine

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 23:07
2413 citiri
Miliardari, in oglinda: imaginea unui super-bogat despre sine

7% din americani au depasit pragul de 1 milion de dolari. Desi nu mai are puterea de cumparare din urma cu un deceniu, suma isi pastreaza o anumita conotatie a bogatiei. Sa ai un milion de dolari inseamna ca te-ai ridicat, ca esti pe drumul cel bun, ca te vei pensiona bogat. 

La 31 de ani, Warren Buffett patrunsese deja pe calea spre bogatie, facand primul milion de dolari. Nu a avut o copilarie usoara, iar pentru a reusi, a trebuit sa porneasca de jos.

In contrast se afla 14% din bogatii Americii de astazi, care raspunzand unui chestionar aplicat de revista Money, au declarat ca vin dintr-o familie bogata.

In ciuda banilor din conturi, 42% dintre acestia nici macar nu se simt bogati.

Calea spre bogatie

Aproape toti cei implicati in sondaj sunt de acord ca nimic nu te ajuta sa-ti atingi visul de a deveni miliardar precum o face munca.

95% dintre respondenti au indicat "munca asidua" ca fiind principalul mijloc de imbogatire.

Pe langa munca, este nevoie de inteligenta investitionala si de economii. 81% dintre bogati au facut economii serioase, pana la pragul zgarceniei, cum este cazul si boss-ului de la IKEA.

Citeste si Boss-ul Ikea, de la fascism la zgarcenie

Mediul de afaceri se poate dovedi un teren minat. Pentru a reusi, trebuie sa calci convins ca faci pasul corect. Daca nu, mergi la cacialma. In orice caz, trebuie sa iti asumi riscuri, asa cum au facut 67% dintre ultra-bogati.

Un covarsitor 41% a evidentiat "norocul" ca fiind ingredientul minune
, in reteta imbogatirii.

Investitiile nu le sunt familiare tutoror celor care au de investit. Warren Buffett nu este o regula, ci o exceptie, motiv pentru care titlul de "Oracol din Omaha" i se potriveste de minune.

De fapt, 61% din bogatii care au raspuns la intrebarile revistei americane Money spun ca mai au multe de invatat despre aceste domeniu.

Pentru un grup select de oameni, "scoala vietii" a adus castiguri inimaginabil mai mari decat ar fi facut-o traditionala invatare.

Citeste si Miliardarii fara liceu.

Totusi, acestia sunt rara avis, in lumea super-bogatilor. Peste 90% din miliardari au urmat cursurile unei facultati, pe care le-au si absolvit.

Desi unii aleg opulenta emanata de ultimul model de Lamborghini, Porsche sau Rolls-Royce, pretul mediu al unei masini conduse de un milionar in dolari este de 31,400 de dolari.

Potrivit aceluiasi sondaj, unul din sase super-bogati este burlac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#bogati, #miliardari, #primul milion de dolari, #warren buffett , #Reviste